Antena Căutare

Consumul de peste reduce riscul de Alzheimer

Cercetatorii americani au descoperit ca un consum regulat de peste poate reduce riscul de a face Alzheimer deoarece acest aliment contine un ingredient care reduce nivelul unei proteine asociate cu dementa.

Potrivit Daily Mail, acizii grasi de tip omega-3 din peste combat inflamatiile din organism si reduc nivelul proteinei beta-amiloide, care se acumuleaza in cantitati mai mari in creierele persoanelor care sufera de Alzheimer.

Oamenii de stiinta au realizat un studiu pe 1.219 de persoane care nu sufereau de aceasta boala. Le-au facut analize de sange pentru a masura nivelul proteinei beta-amiloide.

Astfel, au constatat ca cei care mancau peste in cantitati mai mari au avut o proportie mai mica din aceasta proteina in sange. Un consum zilnic de un gram de omega-3 peste cantitatea zilnica poate reduce cu pana la 30% nivelul de beta-amiloida din sange.

Foto: hepta.ro

S-au inventat plasturii biodegradabili care nu trebuie dezlipiti... Ardeiul iute poate combate colesterolul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x