Încă de când suntem mici ni se spune că un exemplu de bună creștere este ca dimineața să îți faci patul. Totuși, o descoperire recentă arată că acest obicei este nociv pentru oricine!
Cu siguranță îți amintești de momentele în care erai mustrat de părinți că nu ți-ai făcut patul și că cearșafurile sau pătura stau dezordonat.
DE CE NU E BINE SĂ ÎȚI FACI PATUL. Totuși, un studiu realizat recent arată că, deși un pat aranjat arată mult mai bine față de unul dezordonat, sănătatea are cel mai mult de câștigat atunci când nu ne preocupăm de pături și cearșafuri.
- CITEȘTE ȘI: Șase diferențe dintre o femeie bună la pat și una normală. Unde te încadrezi și ce detalii te trădează
Motivul? Patul este una dintre sursele principale de acarieni. Totuși, aceștia nu se pot înmulți și nu pot așadar cauza diferite boli respiratorii sau de natură alergică dacă prevenim acest lucru.
DE CE NU E BINE SĂ ÎȚI FACI PATUL. Atunci când faci patul imediat după ce te-ai trezit, acoperind salteaua cu pătură sau cearșaf, nu faci altceva decât să menții umezeala din țesături și să ajuți acarienii să se înmulțească. Dacă, în schimb, lași patul dezordonat sau neacoperit, atunci aerul rece va usca acarienii și aceștia vor muri.
De asemenea, pentru a preveni diferitele probleme de sănătate se recomandă spălarea lenjeriilor de pat săptămânal la temperaturi cât mai mari. Călcatul rufelor este un mod extrem de util de-a dezinfecta țesăturile, căci aburul fierbinte omoară și bacteriile ce nu au murit la ciclul de spălare.
Cum să-ți îmbunătățești stima de sine... Tratament TBC: A fost aprobat medicamentul care tratează 90% din cazuri...