- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Un analgezic eliberat fără reţetă, cum ar fi ibuprofenul sau paracetamolul, vă va ameliora temporar durerea în gât. Indiferent dacă durerea dumneavoastră se datorează faptului că aţi ţipat pe stadion, că este un simptom timpuriu al unei răceli (faringoamigdalită) sau rezultatul unei zile de muncă într-un birou cu aer uscat, cu încălzire centralizată, cea mai rapidă metodă de a vă vindeca este de a apela la gargară, ceaiuri sau miere.
lată câteva combinaţii eficiente:
Faceţi gargară
-Pentru ameliorarea rapidă şi eficientă a durerii, nu există nimic mai bun decât clasica gargară cu apă cu sare. Sarea acţionează ca antiseptic uşor şi, de asemenea, atrage apa din mucoasa faringiană, fapt care ajută la eliminarea mucozităţilor. Dizolvaţi jumătate de linguriţă de sare într-un pahar de apă călduţă (folosiţi apa la cea mai ridicată temperatură pe care o toleraţi cu uşurinţă), faceţi gargară şi scuipaţi apa. Repetaţi o dată pe oră.
-Pentru o gargară mai „picantă”, adăugaţi 10-20 picături de sos Tabasco într-un pahar de apă. Acest sos este făcut din ardei aşa că acţionează ca şi capsaicina, având de asemenea şi proprietăţi antivirale. Nu înghiţiţi pentru că ar putea să vă irite stomacul.
-Alternativ, puteţi folosi o soluţie de bicarbonat de sodiu, dizolvând jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu într-un pahar de apă caldă. Va ameliora inflamaţia.
Puterile vindecătoare ale mierii
-Mierea este folosită de foarte mult timp ca remediu pentru durerile în gât. Are proprietăţi antibacteriene care sunt de ajutor pentru grăbirea procesului de vindecare. De asemenea, are acţiune de osmotic hipertonic, adică extrage apa din ţesuturile inflamate, acest lucru reducând inflamaţia şi disconfortul. Adăugaţi două sau trei linguriţe la o cană de apă caldă sau ceai de plante.
-De asemenea, pot fi de ajutor lămâie caldă cu miere. Combi -naţi sucul a jumătate de lămâie cu apă caldă şi adăugaţi două linguriţe de miere. Puteţi adăuga şi o linguriţă sau două de coniac, whisky sau Porto pentru a realiza un grog cald şi apetisant.
-Şi din coacăze negre se poate obţine o băutură foarte populară şi calmantă. Cea mai uşoară metodă de a o realiza este să diluaţi un concentrat de coacăze în apă caldă şi să sorbiţi încet.
De ce femeile nu au voie să mănânce aripioare de pui! Nu bănuiești ce pericol există!... Nasul și gura, acoperite sau nu atunci când ieșim din casă? Cum ne ferim de virozele respiratorii și de gripă în sezonul...