Avertizarea medicilor sperie românii! Ce se întâmplă cu adevărat în organismul nostru atunci când mâncăm șorici. Mare atenție de unde îl cumpărați
Şoriciul este un deliciu pentru români și este așteptat cu mare nerăbdare în preajma sărbătorilor. O gustare ciudată pentru străinii care abia dacă îl încearcă. În această perioadă, șoriciul reprezintă un preparat tradiţional care, cel puţin la noi în ţară, nu lipseşte de pe masă.
Nutriționiștii trag un semnal de alarmă: Românii gurmanzi trebuie să consume șoriciul cu moderație
Nutriţioniştii trag însă un semnal de alarmă: trebuie consumat cu moderaţie. Mare atenţie şi de unde îl cumpăraţi.
Şoriciul din abatoare n-are gustul celui tradiţional, deşi ajunge să coste şi 80 de lei kilogramul.
Persoanele cu experiență explică faptul că șoriciul din abatoare, cumpărat din magazine se pregătește industrial și este mult mai gros. Acesta se pune la vânzare la prețuri exorbitante, după ce suferă mai multe tratamente și ajunge la o saturație de substanțe.
România este singura țară din Europa în care abatoarele prelucrează șoriciul pentru consum. În ceea ce îi priveşte pe nutriţionişti, părerile sunt împărţite. Unii consideră că o cantitate moderată e bună pentru sănătate, deoarece şoriciul conţine mai puţine toxine decât carnea. Totuşi, în cantităţi prea mari, devine indigest. Aşa că alţi specilişti în nutriţie ne recomandă să îl dăm la o parte, aşa cum ar trebui să facem şi cu pielea de pui.