Căutare Live

Emotiile sunt cauza durerilor cronice

Starea emotionala a unei persoane ar putea fi explicatia faptului ca indivizii raspund in mod diferit la durerea care are aceeasi cauza, conform unui studiu citat de The Telegraph.

Dupa un accident, unii oameni isi revin complet, iar altii raman cu dureri constante. Cu cat reactia emotionala in timpul accidentului a fost mai intensa, cu atat mai mult creste riscul ca durerea sa persiste chiar si dupa ce ranile s-au vindecat. Procesul presupune interactiunea dintre doua zone ale creierului, una dintre ele fiind responsabila cu determinarea reactiei pe care intreg creierul o are la lumea exterioara.

La aceste concluzii s-a ajuns in urma unui studiu la care au participat 40 de voluntari. Toti au avut dureri de spate care au tinut intre una si patru luni. creierul fiecarui subiect a fost scanat de patru ori pe parcursul unui an. Astfel, oamenii de stiinta au putut prezice cu o acuratete de 85% care dintre ei se va confrunta cu dureri cronice in continuare.

Foto: colafi2011.com

Studiu: Cafeaua scade riscul aparitiei cancerului de piele... Mananci cu 40% mai putin si traiesti 20 de ani mai mult...
Ultimele știri