Ginsensul siberian este unul dintre arbuștii minune ale planetei. Avantajul acestuia este că se adaptează nevoilor organismului. Cu alte cuvinte, identifică problema din acel moment și încearcă să o trateze. Originar din Asia de Est, China, Japonia și Rusia, ginsengul siberian este căutat peste tot pe glob.
Ginsengul siberian la stimularea sistemului imunitar
S-a descoperit că un anumit compus care este conținut de ginsengul siberian reduce gravitatea și durata răcelilor, atunci când plantă este luată în primele 72 de ore de la apariția simptomelor.
Medicii susțin că ginsengul siberian redă vigoarea organismului, combate oboseală, îmbunătățește memoria. A fost folosit în trecut în perioadele de convalescență și în tratamentul stresului psihic și al efortului fizic.
Ginsengul siberian crește capacitatea fizică și intelectuală, înlătură starea de oboseală, crește capacitatea de concentrare și reacție. Acesta se adaptează fiecărui organism în parte.
Ginsengul siberian este de multe ori utilizat și pentru a îmbunătăți funcțiile creierului, însă momentan nu există decât câteva dovezi în acest sens (un studiu a arătat că poate îmbunătăți memoria în cazul persoanelor cu vârstă între 40-60 de ani) și sunt necesare mai multe studii pentru a demonstra că acesta chiar funcționează.
Alzheimer: 100-200 mg de 3 ori pe zi
Artrita: 100-200 mg de 2 ori pe zi, pentru combaterea oboselii
Dureri de spate: 200 mg de 2 ori pe zi
Oboseala: 100-200 mg de 2 ori pe zi
Sindromul oboselii cornice: 400 mg în fiecare dimineață
Răceala și gripa: 300 mg de 2 ori pe zi, timp de 7-10 zile
Foto: Pixabay
Ceaiul verde. Cum îl preparăm corect: “Trebuie să fim răbdători, nu îl consumați imediat”... Cum te tratezi după un implant dentar...