Antena Căutare

Greşeala uriaşă pe care o faci atunci când vrei să slăbeşti! Toţi uităm de asta, dar e foarte important

De cele mai multe ori, persoanele care vor să slăbească apelează la tot felul de diete clasice, luate de pe Internet, însă acest lucru e total greşit. Nutriţioniştii susţin că avem nevoie de un stil de viaţă echilibrat, pe care să îl adaptăm la nevoile noastre.

De cele mai multe ori, persoanele care vor să slăbească apelează la tot felul de diete clasice, luate de pe Internet, însă acest lucru e total greşit. Nutriţioniştii susţin că avem nevoie de un stil de viaţă echilibrat, pe care să îl adaptăm la nevoile noastre.

Singurul mod prin care greutatea corporală poate fi redusă și apoi menținută este acela de a schimba obiceiurile alimentare și pe cele legate de activitatea fizică regulată.

"În general, dietele populare pun în pericol sănătatea, pentru că fie sunt fade (se bazează doar pe alimente sărace caloric, dar și nutritiv), fie sunt hipoglucidice (limitează drastic aportul de glucide). În plus, aceste diete se adresează întregului public, fără a ține seamă de particularitățile fiecărei persoane în parte: stare de sănătate, circumstanțe socio-profesionale etc. și deci, de la bun început, este înțeles faptul că nu pot funcționa pentru toată lumea la fel", a declarat nutriționistul Lygia Alexandrescu pentru agerpres.ro.

Potrivit acesteia, soluția optimă este un program nutrițional personalizat, care are ca scop furnizarea tuturor nutrienților necesari organismului și unei vieți sănătoase și echilibrate.

Articolul continuă după reclamă

"Învățarea principiilor alimentare, a modului corect de combinare a acestora și conștientizarea actului alimentar, cu toate implicațiile sale, sunt doar câteva dintre beneficiile obținute în urma adoptării unui astfel de program nutrițional. În plus, dieta personalizată nu face schimbări majore și abrupte în tranziția de la vechile obiceiuri alimentare la noul mod de hrănire", a spus Alexandrescu.

Specialista a menționat trei reguli prin care metabolismul poate fi îmbunătățit în mod natural, printr-un mod de viață sănătos:

Prima regulă este aceea de a se mânca des, de a nu se sări peste mese și a se consuma gustări sănătoase între mese.

"Prin mese frecvente se evita înfometarea, se asigură o sursă constantă de energie și se menține eficiența metabolismului. Atunci când sărim peste mese sau ținem o dietă foarte strictă, organismul 'consideră' că urmează o perioadă grea, de înfometare și reacționează prompt, încetinind metabolismul pentru a conserva energia. Se conservă în special depozitele de grăsime, pierderea în greutate are loc în special prin pierderea apei și a țesutului muscular. De aceea, pentru a mări metabolismul este indicat să mâncăm de 5 ori pe zi, 3 mese principale și gustări între ele. În acest fel, asigurăm un metabolism ridicat pe tot parcursul zilei", a precizat nutriționistul.

O altă regulă este aceea de a face exerciții fizice în mod regulat. "Nu numai că efortul fizic duce la creșterea metabolismului, dar acesta din urmă va rămâne la cote înalte și pentru o importantă perioadă de timp după terminarea exercițiului. Este o modalitate sigură de a arde mai multe calorii", a arătat Alexandrescu.

Cea de-a treia regulă constă în menținerea cât mai constantă a glicemiei, aceasta fiind cea mai eficientă metodă de slăbire.

"Nu trebuie renunțat niciodată la o masă principală (în special la micul dejun) și trebuie consumate gustări (fructe și legume proaspete) bogate în nutrienți între aceste mese principale. Alimentația echilibrată, mesele dese și reduse cantitativ previn puseele de foame exacerbată, furnizează constant energie organismului și mențin un metabolism eficient și o siluetă armonioasă, fără prea mare efort", a mai explicat nutriționistul.

Sursa: agerpres.ro

Râdeau de ea pentru ca era obeză! A slăbit 40 de kilograme în cinci luni, după metoda Oanei Radu... Sunt ieftine, se găsesc oriunde şi sunt o MINUNE pentru sănătatea noastră! Alimentele care îţi pot schimba viaţa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x