Antena Căutare

Și tu faci greșeala asta? Cum trebuie consumat usturoiul pentru a-i păstra toate proprietățile

Nelipsit din majoritatea preparatelor culinare, usturoiul este renumit pentru aromă să unică şi versatilă, iar acelaşi lucru este valabil şi pentru proprietăţile sale medicinale.

Și tu faci greșeala asta? Cum trebuie consumat usturoiul pentru a-i păstra toate proprietățile
| secretele.com

Nelipsit din majoritatea preparatelor culinare, usturoiul este renumit pentru aromă să unică şi versatilă, iar acelaşi lucru este valabil şi pentru proprietăţile sale medicinale.

Compuşii terapeutici din componenta usturoiului sunt exploataţi în multe remedii naturiste împotriva unor boli comune, notează site-ul secretele.com

Totuşi, este important să cunoşti câteva lucruri esenţiale înainte de a folosi usturoiul pe post de leac.

Modul de acţiune

Usturoiul este binecunoscut în special pentru principalul sau ingredient activ, alicina. Alicina, în schimb, poate fi exploatată numai prin zdrobirea usturoiului, procedeu care activează enzima aliinaza, esenţială pentru descompunerea aliinei în alicina. Odată consumată, alicina ajunge în stomac, fiind apoi absorbită în intestinul subţire.

Deşi nu-i tocmai un lucru plăcut, izul de usturoi în respiraţie este de fapt un indicator al metabolismului şi biodisponibilităţii alicinei în organism.

Zdrobeşte întotdeauna usturoiul înainte de a-l consuma.

Pentru a activă enzima descrisă, este important să zdrobeşti sau să pisezi usturoiul şi să-l ţii la aer timp de 5-10 minute pentru că în pulpă legumei să fie metabolizată aliina. Dacă sări peste această etapă şi îl pui imediat la mâncare, împiedici producerea alicinei atât de importante.

După ce aştepţi câteva minute, trebuie să găteşti usturoiul la foc mic spre mediu timp de maximum 15 minute pentru a nu afecta compusul preţios. Cu cât fierbi sau prăjeşti usturoiul mai mult, cu atât acesta îşi pierde din nutrienţi. După 45 de minute de prelucrare la căldură, usturoi îşi pierde o bună parte a conţinutului sau nutritiv.

Dacă intenţionezi să foloseşti usturoiul în scopuri medicinale, cel mai bine este să îl consumi crud sau să-l laşi să încolţească pentru a-i exploata la maximum întreg potenţialul terapeutic.

Proprietăţile benefice ale usturoiului

Iată doar câteva dintre motivele pentru care se recomandă să incluzi în alimentaţia zilnică 2-3 căţei de usturoi!

• Usturoiul vindecă răcelile şi poate reduce durata de manifestare a simptomelor acestora cu până la 70%. Consumul zilnic de usturoi previne de asemenea contractarea de boli virale şi gripale.

• Scade tensiunea arterială mulţumită efectelor sale vasodilatatoare şi musculorelaxante. O cercetare a depistat chiar că un consum zilnic de usturoi învechit, administrat în prize cuprinse între 600 mg şi 1.500 mg, a egalat performanţele terapeutice a medicamentului antihipertensiv Atenolol.

• Previne bolile cardiovasculare prin faptul că scade nivelurile serice de colesterol LDL.

• Vindecă infecţiile, fiind eficient chiar şi împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.

• Previn riscul de cancer cu până la 44%.

Şi asta nu e tot! Usturoiul încurajează de asemenea o slăbire corporală sănătoasă, previne eroziunea oaselor caracteristică tulburărilor hormonale şi deţine proprietăţi antifungice, antivirale şi antiparazitare.

Află cum poti folosi usturoiul pentru a vindeca aceste boli si afectiuni. Încearca trei retete sanatoase!

Îţi rozi cuticulele de la unghii!? Atenție, acest obicei îți poate aduce probleme de sănătate... Obişnuieşti să mănânci usturoi verde? Atunci trebuie să afli ce se întâmplă în organismul tău când faci asta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x