Antena Căutare

Medicamente interzise în Occident, vândute în România

Din cauza efectelor secundare grave, o serie de medicamente au fost retrase de pe piaţă în unele ţări. Cu toate acestea ele continuă să fie comercializate în România

Din cauza efectelor secundare grave, o serie de medicamente au fost retrase de pe piaţă în unele ţări. Cu toate acestea ele continuă să fie comercializate în România.

Piaţa algocalminului din România este estimată la peste 11 milioane de euro anual. Preţul mic l-a transformat în calmantul nr. 1 pentru români. Un adevărat „medicament al săracului”, spun medicii.

Din această piaţă, au reuşit să prindă felii importante multe companii farmaceutice care produc algocalmin, dar sub o altă denumire. Agenţia Europeană de Evaluare a Produselor Medicale, de recomandările căreia suntem obligaţi să ţinem cont, nu a restricţionat folosirea algocalminului.

Cu toate acestea, majoritatea ţărilor europene l-au interzis de mai mulţi ani. Studiile au demostrat că, metamizolul din algocalmin poate provoca o boală fatală, numită agranulocitoză, o boală mortală care debutează că o infecţie supra-acută. Boală distruge celulele din măduva osoasă, altfel spus, tratarea durerilor de cap cu algocalmin duce la distrugerea sângelui, informează secretele.com.

Mai periculoase decât algocalminul, susţin medicii, sunt calmantele de durere care folosesc în componentă, alături de metamizol, o a două substanţă activă.

De departe, Piafenul (metamizol şi antispastic) este cel mai riscant de administrat. Altul este Benalgin, un calmant pe baza de matamizol şi cofeină. Ambele se vând la liber în farmaciile româneşti, fără niciun fel de restricţii.

Primii care au interzis metamizolul au fost americanii, încă din 1977. Din aceeaşi perioada datează şi decizia statului suedez de interzicere a calmantului.

Azi substanţă din care se face „calmantul săracului” din România este interzisă în Danemarca şi Belgia – unde este trecută la rubrica otrăvuri, în Germania şi Spania – încă din 1989, în Olanda, Grecia şi Irlanda – începând cu anul 1990. Am luat doar exemple din Europa!!!

Pe lista analgezicelor considerate nocive de occidentali, dar care se folosesc frecvent în România, se mai regăsesc Dipyrone, Novalgin, etc., medicamente care au la baza substanţă denumită noramidopirina metansulfonat sifenilbutazona.

Piroxicamul şi Aulinul sunt şi ele pe lista neagră a Agenţiei Europene a Medicamentului.

Aulinul este un alt medicament care poate ucide şi totuşi este vândut la liber în farmaciile româneşti. Mai grav, Aulinul este vândut şi în formele sale pentru copii (pediatrice) cu toate că riscul este şi mai mare.

Avertisment mondial! Ce se întâmplă dacă ai peste 300 de prieteni pe Facebook!... Nu vei mai arunca niciodată foile de ceapă! Nu te așteptai să fie atât de folositoare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x