- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Alergiile apar atunci cand sistemul nostru imunitar raspunde exagerat la diverse substante producand o reactie alergica la nivelul pielii, nasului, bronhiilor sau sistemului digestiv. Severitatea cu care se manifesta difera de la o simpla reactie suparatoare pana la forma cea mai severa, socul anafilactic. Chiar daca exista de mii de ani, in ultima vreme ele au devenit mai frecvente si mai agresive ca niciodata.
Astfel ca, unul din patru copii este alergic, in vreme ce 20% din populatie sufera de variate forme de rinita. Trebuie sa retinem ca nu ne nastem cu aceste alergii.
"Testarea de laborator in cazul alergiilor consta in determinarea imunoglobulinelor de tip S, specifice din serul pacientului. Asta implica din partea pacientului o simpla prezentare la centru pentru a i se recolta sange " a explicat Andreea Alexandru , medic specialist pentru medicina de laborator.
Acestea pot fi prevenite in diverse moduri. Nasterea naturala, alaptatul la san in primele 6-12 luni de viata ale bebelusului, alimentele sanatoase fara conservanti si vaccinurile sunt doar cateva din metodele care ne pot tine atat pe noi cat si pe copiii nostri departe de alergii.
Putem apela la antibiotice doar in situatii de exceptie si este indicat ca tratamentul sa nu fie intrerupt. E bine de stiut ca tendinta spre mediile sterile constituie un factor care favorizeaza aparitia alergiilor.
In momentul depistarii unei alergii, pacientul trebuie sa mearga la alergolog pentru a face un set de analize si a urma intocmai tratamentul pe care il primeste de la acesta.