Alimentaţia copilului joacă un rol important în dezvoltarea lui, de aceea trebuie să fim mereu atenţi să îi alegem cele mai sănătoase opţiuni. Când vine vorba de ceva dulce, părinţii sunt, în general, puţin reticenţi. Deşi aportul de produse zaharoase trebuie limitat, el nu trebuie interzis cu desăvârşire. Pentru că nu putem refuza copilului ceva dulce şi bun, Profu’ Menci îţi spune ce ingrediente să foloseşti pentru a-i prepara celui mic ceva sănătos şi hrănitor.
Gustările dulci excelente pot fi alcătuite din fructe proaspete sau fructe uscate precum curmale, smochine sau caise. Doctorul Menci te avertizeaza să citeşti eticheta cu atenţie pentru că acestea trebuie să fie doar „uscate” sau „deshidratate” şi nu „confiate”, „cu adaos de zahăr” sau, mai rău „cu sulfiţi”.
„Desertul reprezintă în gastronomia tradiţională un fel de mâncare fără nicio calitate nutriţională, care nu are drept efect decât îngreunarea digestiei, mai ales atunci când urmează unei mese principale adeseori alcătuita din două feluri de mâncare”, spune Profu' Menci.
Dulciurile care conţin o concentraţie mare de zahăr, cum ar fi bomboanele simple, ar trebui evitate. Ca alternativă puteţi încerca o reţetă simplă şi rapidă, ce nu necesită folosirea cuptorului.
Aveţi nevoie de caise uscate, migdale şi nucă de cocos.
Caisele şi migdalele se amestecă într-un blender. Se va obţine o pastă care se modelează la fel ca plastilina, în formă de mingiuţe. Acestea se dau prin nuca de cocos şi se pun pe o farfurie. Foarte simplu şi sanatos!
Dacă doriţi să pregătiţi ceva mai complicat, înlocuiţi ingredintele cu care eraţi obişnuiţi până acum cu următoarele: făină din cereale integrale, zahăr din trestie rapadura şi sucanat sau miere, păstăi de vanilie sau pliculeţe de zahăr vanilat bourbon, lămâi bio.
Ce trebuie să știi despre diabet... PROFU' MENCI! Toamna avem verde pentru relaxare şi detoxifiere: Invată cum să prepari corect ceaiul verde!...