Antena Căutare

Semnal de alarmă pentru creierul tău! Pot apărea amnezii, dacă nu-i oferi ore bune de somn!

Un renumit profesor de neuroştiinţă şi psihologie de la Universitatea din California, Matthew Walker, explică efectele negative pe care le poate suferi creierul şi corpul uman din cauza lipsei somnului. Specialistul spune că lipsa somnului ne poate îmbolnăvi chiar de Alzheimer. Și asta pentru că nopțile nedormite va împiedica creierul să-şi poată face amintiri noi. Căminul de memorie al creierului se închide şi nu putem înmagazina noile experienţe. Ceea ce înseamnă că nu vom mai fi capabili să creăm amintiri. Am putea experimenta o senzaţie de amnezie. Doctorul mai spune că lipsa somnului va duce la dezvoltarea unei proteine toxice în creier care se numeşte beta-amiloid şi care este asociată cu boala Alzheimer.

Un renumit profesor de neuroştiinţă şi psihologie de la Universitatea din California, Matthew Walker, explică efectele negative pe care le poate suferi creierul şi corpul uman din cauza lipsei somnului.
Specialistul spune că lipsa somnului ne poate îmbolnăvi chiar de Alzheimer. Și asta pentru că nopțile nedormite vor împiedica creierul să-şi poată face amintiri noi. Căminul de memorie al creierului se închide şi nu putem înmagazina noile experienţe. Ceea ce înseamnă că nu vom mai fi capabili să creăm amintiri. Am putea experimenta o senzaţie de amnezie. Doctorul mai spune că lipsa somnului va duce la dezvoltarea unei proteine toxice în creier care se numeşte beta-amiloid şi care este asociată cu boala Alzheimer.

Această proteină toxică este „curățată“ de sistemul nervos doar noaptea, în timpul somnului. Aşadar, cu cât se acumulează o cantitate mai mare de beta-amiloid în creieri, cu atât este mai mare riscul de a suferi de demenţă, cu înaintarea vărstei.

În plus, cercetătorul mai spune că există multe efecte diferite, care reprezintă un adevărat pericol pentru corpul uman. De ecemplu, la barbați, poate apărea infertilitatea, creșterea riscului de cancer a infarctului miocardic şi a unui accident vascular cerebral.

„În primul rând, ştim că privarea de somn afectează sistemul reproductiv. Ştim că bărbaţii care dorm doar cinci până la şase ore pe noapte au un nivel de testosteron egal cu cel al bărbaţilor cu un deceniu mai în vârstă. Aşadar, lipsa somnului vă va îmbătrâni un deceniu din punct de vedere al virilităţii“.

Doctorul Walker a mai spus că avem nevoie de aproximativ opt ore de somn pentru a repara daunele suferite. În caz contrar, odată ce depăşim 16 ore active, începem să simţim deteriorarea psihică şi deteriorarea fiziologică a corpului. După 19 sau 20 de ore, capacitatea mentală este şi mai afectată

Walker și-a obtinut diploma în neurologie în cadrul „Nottingham University“ din Marea Britanie şi doctoratul în neurofiziologie în cadrul instituţiei „Medical Research Council“ din Londra, Marea Britanie. Ulterior a devenit profesor de psihiatrie la „Harvard Medical School“ din SUA.

În prezent, este profesor de neuroştiinţe şi psihologie la Universitatea din California, Berkeley, SUA. El este, de asemenea, fondatorul şi directorul „Center for Human Sleep Science“. Cercetările Profesorului Dr. Matthew Walker examinează impactul somnului asupra sănătăţii şi bolilor umane. A primit numeroase premii de finanţare de la „National Science Foundation“ şi „National Institutes of Health“ şi a publicat peste 100 de cercetări ştiinţifice.


De ce nu e bine să pui șosete cu oțet copilului atunci când acesta are febră! Efectele sunt extrem de grave!... Cum să ai picioarele sexy în doar zece minute! Vei atrage privirile tuturor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x