Căutare Live

Studiu: In lume sunt mai multi obezi, decat muritori de foame

In ziua de astazi, pe lume sunt mai multe persoane obeze, decat subnutrite, avertizeaza reprezentantii campaniilor anti-foamete.

1.5 miliarde de persoane erau obeze in stadiu morbid, iar aproximativ 900 de milioane erau subnutrite
Red Cross

Acest sondaj a venit ca un soc pentru campanile anti-saracie: cum este posibil, astfel, sa fie indeajuns de multa mancare pe lume (incat peste un milliard de persoane sa fie obeze), dar totusi sunt oameni care inca mor de foame.

"Daca industria alimentara a produs resurse astfel incat 20% din populatia globului sa fie obeza si 15% subnutrita, inseamna ca ceva nu a mers intocmai bine in acest proces" , a spus Bekele Geleta, reprezentant al Federatiei Red Cross.

Aceasta problema a fost emfatizata in publicatia anuala World Disasters Report, care arata ca planeta se va confrunta in curand cu o criza alimentara. Problema nu consta in faptul ca nu exista indeajunse resurse de mancare, ci in modul in care acestea sunt raspandite.

Peste 2 mii de oameni mor anual din cauza obezitatii. Ultima statistica de acest gen plaseaza Romania pe locul trei in Europa, cu 50% din populatie fiind supraponderala si 25% obeza.

Foto: www.nowpublic.com

Cu ce incepem cand vrem sa facem miscare... Studiu: In lume sunt mai multi obezi, decat muritori de foame...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri