Specialistii spun ca femeile care refuza sa manance normal in timpul sarcinii, de frica sa nu se ingrase, risca sa nasca un copil cu probleme de sanatate.
Kilogramele care se acumuleaza in timpul sarcinii ar trebui sa fie ultima grija a viitoarelor mamici. De la 8 la 12 kilograme pana la sfarsitul sarcinii sunt absolut normale. In niciun caz in timpul sarcinii nu trebuie tinuta o cura, nu trebuie restrictionat aportul de alimente de teama ca v-ati putea ingrasa.
Dar asta nu inseamna ca femeile insarcinate trebuie sa se arunce pe orice aliment care le pica in mana. Cheia este o dieta echilibrata.
"Este foarte important sa retinem ca o gravida nu trebuie sa manance cat pentru doi", spune Mircea Munteanu, medic ginecolog. Cu alte cuvinte, o femeia care se ingrasa cu peste 25, 30 de kilograme in timpul sarcinii s-ar putea sa nasca un copil cu mult sub greutatea normala. Acelasi lucru este valabil si in cazul mamicilor care se infometeaza.
Orice afectiune a viitoarelor mamici se va resfrange si asupra fatului. Pentru a evita astfel de necazuri, femeilor gravide le este recomandat sa consume acizi grasi, precum omega 3, omega 6, peste sau uleiuri vegetale. Din alimentatie ar trebui eliminate produsele bazate pe carbohidranti, precum painea si cartofii.
Pe langa o alimentatie sanatoasa si sportul poate fi foarte benific pentru sanatatea copilului. Mamicile pot apela la gimnastica pentru gravide si la orice alt fel de exercitii fizice.
Sursa foto: juniorpadres.com
Mezelurile, cele mai periculoase alimente consumate de romani... Descoperire: proteina care omoara cancerul...