Calatorie pe taramul mediteraneean. Coasta Amalfi, pasiune si culoare

Italia imbina la perfectie secole de realizari arhitecturale si artistice, intr-un tablou de o un farmec cuceritor. Coasta Amalfi respira traditie si istorie, reprezentand poate una dintre cele mai senzuale simbioze dintre natura si spiritul latin.

Coasta Amalfi, romantism si eleganta
Climatul este unul cald, ce permite abundenta resurselor si o frumusete a naturii rar intalnita. In perfecta armonie stau formele arhitecturale. Acum multe secole, grecii si romanii si-au lasat amprenta asupra acestui loc, dandu-i nuante dintre cele mai diverse.

2011/02/25//200660-atrani__amalfi_coast__italy.jpg

La o privire atenta, orasele Amalfi si Ravello se dovedesc exemple de excelenta artistica si culturala. Acest lucru nu suprinde, zona din Peninsula Sorrento fiind renumita pentru multitudinea de artisti pe care i-a gazduit.

Regiunea Amalfi a fost centrul pictoresc al miscarii culturale din secolele 11 si 12, pe timpul Republicii Maritime Amalfi. Amprente ale fostului port, o baza vitala pentru comertul cu bunuri din Africa de Nord, pot fi observate si in zilele noastre.

In ceea ce priveste istoria, ramasitele templelor lui Poseidon, Hera si Atena sunt dovezi ale unei bogatii culturale inca de prin vremea in care orasul era sub stapanire greceasca, numindu-se Poseidonia. Aceste structuri sunt printre cele mai bine pastrate din lume.

Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci in Amalfi este sa gasesti un loc care sa-ti permita sa te scufunzi in atmosfera de vis. Fara urme de tehnologie in aces paradis, ci doar privelistea de pe muntele Solaro, de unde poti vedea golfurile Napoli si Salerno.

Nu vei regreta o calatorie acolo unde, inainte de tehnologie, primeaza senzualitatea si traditia. Tipic mediteraniane.

sursa: NationalGeographic.com

foto: dwalls.com

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri