Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Ce obiective turistice poți vizita în paradisul Cinque Terre din Italia?

Cinque Terre în Italia este locul potrivit pentru o vacanță cu soare, fructe de mare, peisaje de vis, vin delicios și o nouă cultură. Iată ce atracții turistice poți vizita în paradisul Cinque Terre.

Cinque Terre în Italia este locul potrivit pentru o vacanță cu soare, fructe de mare, peisaje de vis, vin delicios și o nouă cultură. Iată ce atracții turistice poți vizita în paradisul Cinque Terre.

O vacanță reușită pentru vara lui 2019 este una în care descoperi noi tărâmuri, noi peisaje, civilizații și culturi. O destinație perfectă de vacanță este Italia. Zona Cinque Terre este situată în bazinul meditaranean pe o porţiune din Coasta Rivierei italiene. Practic, zona este formată din 5 orăşele mici (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza şi Monterosso al Mare) amplasate pe stâncile mării şi formază un peisaj unic cu ziduri de piatră, cărări întortocheate şi cele mai frumoase plaje din regiune.

Farmecul acestora a rămas neschimbat, la fel și frumoasa zonă rurală dimprejur, care este un amestec de plantații de măslini, viță-de-vie, stânci și pante frumos terasate.

În aproape toate satele poți să vizitezi cu mașina, dar este aproape imposibil să parchezi, iar drumurile sunt destul de anevoioase, cu multe serpentine. De aceea, este indicat să călătorești cu trenul de vreme ce acesta oprește în toate cele 5 sate.

Obiective turistice de vizitat în Cinque Terre, Italia

Ce obiective turistice poți vizita în paradisul Cinque Terre din Italia?

Levanto

Ofertele sunt destul de reduse la cazare, dar Levanto este un orășel plăcut în partea de nord, cu o mulțime de hoteluri.
Atracțiile celor cinci sate sunt asemănătoare: plaje intime, pietroase, golfulețe, vinuri albe, seci, restaurante romantice cu specialități din pește și fructe de mare sau căsuțe nostime, în culori pastelate. Nimic nu te va dezamăgi și vei descoperi destul de repede ce-ți place cel mai mult. În doar câteva minute, trenul te va duce în satul din apropiere.

Riomaggiore

Riomaggiore este un sat în provincia Comune La Spezia, situată într-o vale mică în regiunea Liguria din Italia. Riomaggiore se află în regiunea Riviera di Levante și are o mică plajă și un debarcader încadrate de case. Este prima dintre cele 5 sate din "Cinque Terre". Atunci când călătorești, acest sat îl vei întâlni spre nord de La Spezia. Satul datează din secolul al XIII-lea și este cunoscut pentru caracterul său istoric și vinul, produs de viile orașului.

Monterosso al Mare

Monterosso al Mare este o comună din provincia La Spezia, regiunea Liguria, Italia, cu o populație de 1.474 de locuitori și o suprafață de 10,94 km. Cel mai mare, cel mai popular și, probabil, cel mai puțin atrăgător sat este Monterosso, dar are cea mai mare plajă si cele mai bune condiții de cazare.

Manarola

Pentru mulți, Manarola este satul favorit dintre cele 5, urmat îndeaproape de Vernazza.
Vei fi încântat de priveliștile inedite de aici și vei descoperi că relaxarea domnește ca la ea acasă.

Vernazza

Vernazza este un oraș situat în provincia La Spezia, Liguria, nord-vestul Italiei. Numele Vernazza este derivat din Verna latin însemnând "nativ". Aici vei gusta cel mai delicios vin.
Este unul dintre cele cinci orașe care alcătuiesc regiunea Cinque Terre. Vernazza este al patrulea oraș spre nord, nu are trafic auto, și rămâne unul dintre cele mai pitorești "sate de pescuit" de pe Riviera Italiana.

Corniglia

Ridicat deasupra mării, este cel mai mic sat, o comunitate agrară, mai degrabă, decât un sat de pescari, ascuns de o plajă lungă și pietroasă.
Dacă ajungi aici, trebuie neapărat să faci o plimbare pe jos prin aceste locuri. Centrele de vizitatori îți vor oferi mai multe detalii. Via dell Amore (Drumul Dragostei), dintre Manarola și Riomaggiore, cu o lungime de doar 1,6 km, este foarte bine semnalizat și este cel mai faimos traseu din această zonă a Italiei.

Cinque Terre, locul des vizitat de turiști

Fiind o zonă greu accesibilă cu mașina, cei mai mulți turiști vin cu trenul și din cauza aglomerației de pe peroane, există și multe accidente. Primarul din Riomaggiore, Fabrizia Pecunia, explică „Suntem în parcul naţional Cinque Terre, parte din patrimoniul mondial al umanităţii. O destinaţie turistică internaţioală. Calea Dragostei este cunoscută în toată lumea. În anumite perioade ale anului avem un număr de turiști mult peste al spațiilor disponibile. La Cinque Terre, unde sunt circa 4.000 de locuitori, vin în fiecare an în jur de 3,5 milioane de turiști. În privința întreținerii și a dezvoltării teritoriului trebuie să intervenim pentru a gestiona fluxul de turiști”.

După ce au încercat să introducă taxe în perioadele aglomerate fără succes, primarii au încercat să restricționeze fluxul de turiști care vin cu trenurile. Aceștia s-au unit pentru a emite o ordonanță prin care au impus companiilor feroviare un număr maxim de călători care pot coborî la Cinque Terre, din motive de siguranță. Numai că au fost obligați să o retragă, pentru că nu era formulată cum trebuie.

Citește și:

Sejur estival în Delta Dunării - tarife accesibile de la 749 lei!

Aceasta este țara care oferă vacanțe gratuite turiștilor străini! Românii nu sunt excluși de pe listă!

Sursă foto: all4travel.com, civitatis.com

Recomandari