Căutare Live

Vești excelente pentru români! Hotelurile de pe litoral îi aşteaptă pe turişti după 1 iunie, când se vor deschide și terasele

Stațiunile de pe litoral își redeschid hotelurile și îi aşteaptă pe turişti după 1 iunie, atunci când va fi permisă și funcționarea teraselor.

Hotelurile de pe litoral îi aşteaptă pe turişti după 1 iunie

Hepta

Mai mult de 100 de hoteluri din staţiunile româneşti de la Marea Neagră, reprezentând un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmează să se deschidă începând cu data de 1 iunie, când se vor deschide şi terasele, informează Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa.

Cum putem steriliza masca de protecție? Ce se întâmplă dacă o pui în cuptorul cu microunde? Temperatura la care „moare” COVID-19 - VIDEO

10.000 de turiști sunt așteptați pe litoral în primul weekend din iunie

Conform sursei citate, se estimează că în prima săptămână din iunie se vor caza pe litoral în jur de 10.000 de turişti români şi faptul că reprezentanţii patronatelor au anunţat, în urma consultărilor cu primul-ministru, că de la 1 iunie se deschid terasele restaurantelor, i-a determinat pe mulţi administratori de hoteluri de la mare să pregătească deschiderea unităţilor începând cu această dată.

''Din datele OPMC, peste 100 de hoteluri de pe litoral s-au deschis deja sau se vor deschide în jurul datei de 1 iunie, când practic va fi deschiderea oficială a litoralului pentru turişti, deşi sunt şi acum hoteluri şi pensiuni deschise care chiar au primit turişti la sfârşitul de săptămână, sosiţi pe litoral în scop de recreere şi pentru activităţi sportive în aer liber'', se arată în comunicatul de presă.

„O pastilă în fiecare zi!” Medicamentul ce ar putea preveni infectarea cu noul coronavirus: „Și medicii din prima linie îl iau”

Hotelurile deschise dispun de terase acoperite, unde se va servi masa

Anca Nedea, directorul executiv al OPMC, spune că majoritatea hotelurilor care se deschid au şi terase acoperite, unde se va servi masa, dar şi unităţile de cazare fără terasă vor putea primi turişti, pentru că la începutul lunii iunie majoritatea sejururilor includ doar micul dejun, care poate fi servit în cameră, în sistem de room-service sau delivery. În paralel, vor fi deschise şi terasele restaurantelor independente de pe litoral.

''Chiar dacă cele peste 100 de hoteluri cumulează circa 35.000 de locuri de cazare, organizaţia patronală estimează un grad de ocupare de 25-30%, ceea ce însemnă că 8.500-10.000 de turişti se vor caza în structurile clasificate de pe litoral în prima săptămână din iunie. Ne aşteptăm ca în a doua săptămână din iunie numărul turiştilor de pe litoral să crească, pentru că urmează Rusaliile în perioada 7-8 iunie, când, în mod tradiţional, românii vin în vacanţă la mare'', a conchis Anca Nedelea.

Parteneri
De ce te simți mereu obosită. Care este explicația experților
Catine.ro
Ultimele știri
x