Căutare Live

Pleci în vacanță în Grecia? Intri automat în izolare, 24 de ore, dacă ești testat aleatoriu pentru depistarea Covid-19

Regulă uimitoare pentru turiștii care ajung în Grecia, vara aceasta. Vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, imediat după intrare în țară. Persoana testată trebuie să aştepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiţii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic.

Grecia face teste aleatorii pentru depistarea Covid-19 la intrarea în țară

Facebook/ State Marian via news.ro

Sute de români aşteaptă în autoturisme, joi dimineaţă, la cozi care se întind pe kilometri întregi la singurul punct de trecere a frontierei bulgaro-elene funcţional, de la Kulata-Promachonas. MAE a anunţat, miercuri, că accesul rutier pe teritoriul Greciei este permis, în perioada 1-15 iulie, printr-un singur punct de trecere. Vezi AICI imagini cu cozile formate la graniță!

Motivul măsurii este introducerea obligativităţii completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa celor care se deplasează în această ţară.

Cozi la intrarea în Grecia, în singurul punct de frontieră deschis turiștilor

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a discutat, joi, la telefon cu omologul grec Nikos Dendias pentru a soluţiona întârzierile înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă, odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetăţenilor străini în Grecia, informează MAE, într-un comunicat de presă.

Citește și:

Cum arată formularul pe care trebuie să-l completezi dacă mergi în Grecia

Dacă ești testat aleatoriu, intri în izolare până la venirea rezultatului

MAE a trimis un reprezentant al Consulatului General al României la Salonic la punctul de trecere a frontierei Kulata – Promachonas pentru a acorda asistenţă cetăţenilor români. O primă măsură deja luată de Guvernul elen este crearea unui flux separat pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE

„În ceea ce priveşte accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2. Persoana testată trebuie să aştepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiţii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic”, au aratat reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, miercuri, News.ro.

Sursa citată mai spune că rămân obligatorii măsurile generale de prevenţie: purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor şi de distanţare socială. MAE a adăugat că autorităţile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Nervi și cozi uriașe! Românii care și-au luat vacanțe în Grecia aşteaptă cu orele la graniţă, la singurul punct de front...
Parteneri
De ce te simți mereu obosită. Care este explicația experților
Catine.ro
Ultimele știri
x