Căutare Live

Nervi și cozi uriașe! Românii care și-au luat vacanțe în Grecia aşteaptă cu orele la graniţă, la singurul punct de frontieră deschis

Sute de români aşteaptă în autoturisme, la cozi care se întind pe kilometri întregi, la singurul punct de trecere a frontierei spre Grecia, după ce s-a dat liber la vacanțe pe teritoriul statului elen. Grecii au decis să țină deschis un singur punct de graniță, iar cozile se întind deja pe zeci de kiloemtri.

Românii care și-au luat vacanțe în Grecia aşteaptă cu orele la graniţă, la singurul punct de frontieră deschis

Facebook/ Răzvan Gavrilescu via news.ro

Sute de români aşteaptă în autoturisme, la cozi care se întind pe kilometri întregi, la singurul punct de trecere a frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas. MAE a anunţat, miercuri, că accesul rutier pe teritoriul Greciei este permis, în perioada 1-15 iulie, printr-un singur punct de trecere.

Cozi uriașe la granita cu Grecia. Românii stau de ore bune la frontieră

Motivul măsurii este introducerea obligativităţii completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa celor care se deplasează în această ţară.

„În ceea ce priveşte accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2. Persoana testată trebuie să aştepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiţii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic”, au aratat reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, miercuri, News.ro.

Citește și:

Concediile românilor, un pericol! Masca ar putea deveni obligatorie și în aer liber: „Nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive”

Sursa citată mai spune că rămân obligatorii măsurile generale de prevenţie: purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor şi de distanţare socială. MAE a adăugat că autorităţile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Mulţi dintre românii care au plecat cu maşinile, joi dimineaţa, spre vamă s-au plâns că aşteaptă cu orele să treacă la singurul punct de frontieră bulgaro-elen disponibil. Aceştia spun că sunt cozi care se întind pe patru sau chiar şase kilometri.

Citește și:

Din toamnă, iar în carantină? Cum putem evita măsuri drastice, în timpul valului doi de coronavirus. Ce recomandă șefa comisiei COVID-19

„Buna dimineata! La vama Kulata la 07:58 cozi intinse pe mai bine de 4 km. Fiind singurul punct terestru de trecere a frontierei era de asteptat sa fie asa aglomerat dar chiar nu mă aşteptam sa fie atit de aglomerat. Vom reveni cu detalii”, a scris o româncă pe un grup de Facebook dedicat celor care vor să îşi facă vacanţele în Grecia.

Nervi și cozi uriașe! Românii care și-au luat vacanțe în Grecia aşteaptă cu orele la graniţă, la singurul punct de frontieră deschis

Un alt internaut a scris că spre Bulgaria a trecut în doar 15 minute, însă pentru a accesa punctul vamal de la Kulata a avut de aşteptat mult mai mult timp.

„La Calafat am trecut de dimineaţă la ora 4:30 în 15 min spre Bulgaria. S-au cerut declaraţiile, dar dacă nu aveai îţi dădeau ei de completat. Traseu pe E79 Dimovo - Montana - Vratsa - Botevgrad - Sofia - Kulata. Plin de politie după Sofia, mai ales la ieşiri din tuneluri şi foarte aglomerat. Am ajuns la Kulata la 9.30, dar e coadă pe autostrada de 6 km. De vis!”, a comentat un alt român pe grupul de Facebook menţionat.

Românii care au zburat spre Grecia au fost testați în aeroport pentru Covid-19, fără respectarea distanțării

În schimb, un al cetăţean român care a zburat cu avionul spre Creta a scris, pe Facebook, că nu a fost respectată distanţarea socială, atunci când le-a fost făcut pasagerilor testul pentru COVID-19.

Nervi și cozi uriașe! Românii care și-au luat vacanțe în Grecia aşteaptă cu orele la graniţă, la singurul punct de frontieră deschis

„Am ajuns in Creta! Se vede clar că grecii sunt la fel de speriaţi cum eram noi la inceputul pandemiei. Sunt la fel de speriati si la fel de proşti, la aterizare am fost testaţi totţ din avion, cu căţel şi cu purcel, fără să se ţină seamă de distanţa socială”, a precizat românul pe reţeaua de socializare.

Oficial! Uniunea Europeană și-a redeschis graniţele pentru sezonul turistic. Aeroporturile, luate cu asalt de britanici,... Pleci în vacanță în Grecia? Intri automat în izolare, 24 de ore, dacă ești testat aleatoriu pentru depistarea Covid-19...
Parteneri
Zacuscă de vinete cu ardei copți
Catine.ro
Ultimele știri
x