Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Cum arată formularul pe care trebuie să-l completezi dacă mergi în Grecia. Atenție, trebuie să răspunzi la aceste întrebări cu 48 de ore înainte de a ajunge în țară!

Persoanele care vor să meargă în concediu, în Grecia, trebuie să completeze un formular cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra în țară. 

Cum arată formularul pe care trebuie să-l completezi dacă mergi în Grecia. Atenție, trebuie să răspunzi la aceste întrebări cu 48 de ore înainte de a ajunge în țară!

Astfel, turiștii trebuie să intre pe site-ul travel.gov.gr., unde vor răspunde la întrebări legate de date personale, țara de origine, modalitatea de transport până în Grecia, țările vizitate în ultimele 15 zile, durata sejurului, adresa unde vor sta.

Românii vor merge în vacanță pe baza unui cod de bare. Ce presupune măsura impusă de la 1 iulie, în Grecia

Toate aceste informații vor fi adunate într-o bază de date, iar fiecare turist va primi un cod de bare, care va fi verificat la punctele de frontieră, la intrarea în Grecia. Astfel, pe baza acestui cod, autoritățile din Grecia vor ști la sosire dacă un turist ar trebui să fie testat sau nu.

În funcţie de codul de bare, turistul va fi direcţionat spre ieşire sau spre spaţiul de testare. În acest caz, persoana va trebui să se izoleze la adresa furnizată pe chestionar, unde va aştepta rezultatele testului, potrivit noului protocol de protecţie civilă.

Noi reguli pentru românii care merg în Grecia! Condițiile pe care vor fi nevoiți să le respecte, după 1 iulie

Graţie acestei noi proceduri "vom aveam şanse mari de a putea depista majoritatea cazurilor importate", a declarat Dimitris Paraskevis, membru al comitetului de experţi înfiinţat la Ministerul Sănătăţii din Grecia.

Din 1 iulie, Grecia deschide toate aeroporturile din țară

Începând cu data de 1 iulie, toate aeroporturile din Grecia vor fi redeschise pentru zborurile internaţionale, iar porturile din Patras şi Igoumenista vor primi din nou feriboturi provenite din Italia iar celelalte porturi din Grecia vor fi redeschise pentru navele de croazieră.

Recomandari