Antena Căutare

Uniunea Europeană ar putea interzice taxarea bagajelor de mână. Ce ar trebui să facă toate companiile aeriene, dar și pasagerii

Uniunea Europeană își propune să simplifice structurile care țin de prețul unui bilet de avion. Astfel că se consideră interzicerea taxelor pentru bagajele de mână.

Inițiativa pentru eliminarea taxelor suplimentare pentru bagajele de mână a fost deja aprobată de Parlamentul European | Shutterstock

De-a lungul timpului pasagerii care au ales avionul pentru călătoriile lor au căutat și bilete mai ieftine. Companiile low-cost păreau soluția salvatoare, în ciuda micilor inconveniențe legate de confort. Recent tot mai multe astfel de companii au introdus taxe suplimentare care nu mai diferențiau cu mult prețurile biletelor. Cele mai mari costuri adiționale ținând de bagajele de mână.

Uniunea Europeană vine cu o soluție pentru problemele întâmpinate de călători. Aceștia ar putea scăpa de taxele suplimentare pentru bagajele de mână. Însă trebuie să respecte anumite cerințe.

Citește și: Ce se întâmplă cu trupul unei persoane, dacă a decedat în timpul călătoriei cu avionul. Un pilot a dezvăluit totul

Companiile low-cost percep o taxă suplimentară pentru bagajele de mână în prezent. Inițiativa pentru eliminarea acestor taxe a fost deja aprobată de Parlamentul European.

Articolul continuă după reclamă

Ce ar trebui să facă toate companiile aeriene

Potrivit adevărul, companiile aeriene vor fi nevoite să asigure transportul bagajelor de mână în mod gratuit, fără să mai perceapă taxe suplimentare.

Totodată, potrivit rezoluției adoptate de către Comisia pentru petiții a Parlamentului European, Comisia Europeană ar putea recunoaște toate bagajele de mână ca fiind esențiale pentru o călătorie aeriană.

Citește și: Cum poți păstra un loc liber lângă tine în avion. Un bărbat a folosit deja acest truc și pare că a funcționat

De asemenea, la începutul anului 2014, Curtea Europeană a stabilit faptul că bagajele de mână, bineînțeles, care respectă cerințele privind dimensiunea și greutatea impuse de companiile aeriene, reprezintă o parte esențială a unui zbor normal cu avionul.

Totodată, Curtea Europeană a decis ca o călătorie cu avionul fără impunerea vreunor taxe suplimentare pentru bagajele de mână de către companiile aeriene să fie un drept al fiecărui pasager. Însă, la începutul anului 2014, nu a fost pusă în aplicare această decizie.

Recent, Parlamentul European a revenit asupra deciziei și a îndemnat companiile aeriene să implementeze hotărârea asupra eliminării taxelor suplimentare pentru bagajele de mână. De asemenea, cere să se clarifice ceea ce înseamnă dimensiunea și greutatea potrivită, astfel încât pasagerii să știe clar cu ce fel de bagaje le este permisă îmbarcarea.

Citește și: S-a actualizat lista de obiecte permise în avion. Vezi care sunt permise și ce a fost șters de pe listă

La ce trebuie să fie atenți pasagerii înainte de prezentarea la aeroport

De obicei, dimiensiunea standard pentru un bagaj de mână este 40 x 30 x 20 cm, însă nu toate companiile aeriene specifică și greutatea bagajului de mână. La bagaje de mână intră atât o geantă de laptop sau o poșetă, cât și un rucsac mic.

Pasagerii trebuie să ia în considerare specificațiile de pe biletul de avion sau detaliile transmise de compania aeriană la cumpărarea biletelor.

Citește și: Ce a putut să facă o femeie însărcinată atunci când o pasageră din avion și-a pus picioarele pe scaunul ei. Ce a urmat

Pentru a nu întâmpina neplăceri la sosirea în aeroport, călătorii trebuie să verifice temeinic informațiile oferite de compania aeriană aleasă pentru respectiva călătorie, indiferent de regularitatea călătoriilor aeriene întreprinse de-a lungul timpului.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x