În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.
Mai exact, alături de gazda emisiunii, dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală), dr. Elena Popa (medic specialist Dermato-Venerologie şi Estetică Medicală), Carmen Brumă (autor programe de slăbit), începând din acest sezon, telespectatorii o vor putea urmări pe Urania Cremene, unul dintre cei mai apreciaţi experţi în parenting din România.
Citește și: Exercițiile Kegel, o soluție pentru incontinența urinară. Ghid pentru începători
În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.
Subiectele principale atinse astăzi, în emisiune, sunt legate de incontinența urinară, de câte feluri este, soluții și exerciții de prevenire.
Citește și:Medicool sezonul 3, 22 octombrie 2022. Dermatită atopică la copii. Sfaturi practice
Medicool, sezon 3 episod 10. Urinoterapia este un mit sau chiar funcționează în tratarea anumitor afecțiuni?
Incontinența urinară este un subiecte care afectează atât femeile cât și bărbații, însă, încă este un subiect destul de neglijat. Incontinența urinară este de mai multe tipuri, având cauze diferite de apariție, însă soluțiile nu sunt chiar foarte diferite.
Medicul Mihail Pautov, Carmen Brumă și invitatul emisiunii povestesc pe larg despre cauze, simptome și tratament, dar și despre o modalitate simplă de a preveni apariția acestei afecțiuni neplăcută.
Carmen Brumă vine, alături de moașa Vania, cu exemplificări de exerciții Kegel pentru vezica urinară împreună cu explicațiile aferente.
Un alt subiect atins în emisiunea de astăzi este cel al urinoterapiei. Mulți cred în mitul că propria urină este un ajutor excelent când vine vorba de tratarea unor afecțiuni, însă dr Elena Popa demontează acest mit.
Urina proprie nu are efectele miraculoase despre care crede lumea că există. Nu vindecă ciuperca piciorului, deci nu e cazul să facem pipi la duș, nu vindecă locul unde am fost înțepați de meduze. Medical vorbind, nu se întîmplă aceste lucruri, dimpotrivă, în cazul înțepăturii de meduză, urina înrăutățește situația pentru că reactivează anumite bacterii existente deja din cauza înțepăturii, a precizat dr. Elena Popa.
Un alt subiect atins este acela al momentului când părinții încep să-și învețe copiii să folosească olița și să renunțe la scutec.
Ceea ce este de reținut este să nu fie o presiune asupra copilului și să avem grijă, dacă spapă pe el, să nu îl facem să simtă rușine pentru că acest lucru duce la crearea unei traume, este concluzia, pe scurt, a sfaturilor invitatului permanent al emisiunii, Urania Cremene.