Antena Căutare

MediCOOL, sezon 3, episod 16 din 10 decembrie 2022. Cinci pași pentru o viață sănătoasă. Ce a explicat doctorul Mihail Pautov

Doctorul Mihail Pautov a vorbit în episodul 16 al sezonului 3 din MediCOOL, de pe 10 decembrie 2022, despre pașii prin care putem avea o viață mai sănătoasă.

Doctorul Mihail Pautov în platoul MediCOOL alături de Carmen Brumă Galerie
Doctorul Mihail Pautov a vorbit în episodul 16 al sezonului 3 din MediCOOL, de pe 10 decembrie 2022, despre pașii prin care putem avea o viață mai sănătoasă | Antena 1

Principalul subiect din episodul 16 al sezonului 3 MediCOOL, de pe 10 decembrie 2022, a fost legat de pașii pe care trebuie să-i facem pentru a avea o viață sănătoasă. Doctorul Mihail Pautov a oferit toate explicațiile în ceea ce privește acest aspect.

„E împart sănătatea mea în cinci direcții importante. Vreau să vă atrag atenția, aceste cinci direcții depind una de cealaltă. Sănătatea noastră depinde de aceste 5 direcții!”, a mărturisit medicul la început.

Care sunt pașii pentru o viață sănătoasă

Doctorul Mihail Pautov a explicat, rând pe rând, care sunt pașii pentru o viață sănătoasă în ediția de sâmbătă MediCOOL. Iată cum putem să ne menținem sănătatea cu ajutorul a cinci modalități diferite, dar strâns legate.

Sănătatea mintală

Sănătatea mintală joacă un rol foarte important în viețile noastre. Doctorul Mihai Pautov a evidențiat că pentru a sta bine la acest capitol trebuie să treci prin 5 etape: să fii sincer cu tine, să vorbești cu cineva, să ai un scop și o pasiune, să ai diferite obiceiuri și să mergi la psiholog.

Citește și: MediCOOL, sezon 3, episod 15 din 3 decembrie 2022. Cât de sănătoasă este carnea, cum se gătește corect și ce trebuie să evităm

„Dacă nu avem grijă de sănătatea noastră mintală ne este foarte greu să avem grijă de celelalte patru direcții despre care o să vorbim”, a dezvăluit medicul.

Sănătatea fizică

Carmen Brumă a pășit în platoul emisiunii MediCOOL pentru a discuta despre sănătatea fizică. Aceasta a vorbit despre IMC - Indice de masă corporală, FCR - Frecvența cardiacă de repaus, Circumferința taliei, Jurnal de sănătate și Analize anuale.

„Cu cât frecvența cardiacă este mai mică cu atât inima noastră este mai sănătoasă. Dacă inima este slabă o să bată foarte tare pentru a împinge sângele”, a evidențiat doctorul Mihail Pautov.

Cei doi au explicat despre toate modalitățile prin care ne putem menține o viață sănătoasă.

Sport și nutriție

Carmen Brumă i-a propus medicului Mihail Pautov să facă un test alături de oamenii din public prin care vor măsura rezistența la efort. Aceștia trebuie să se așeze pe scaun și să se ridice de 10 ori într-un timp cât mai scurt, fără a se ajuta de mâini.

„Hidratarea este foarte importantă, iar cel mai bine ar fi să te hidratezi înainte să apară senzația de sete. Așadar, trebuie să bei apă pe tot parcursul zilei. Trebuie să avem întotdeauna o sticlă de apă cu noi, dar trebuie să consumăm și alimente sănătoase.”, a dezvăluit Carmen Bruma.

Somn

Medicului Mihail Pautov a povestit în cadrul episodului 16 din sezonul 3 MediCOOL că somnul joacă un alt rol principal în menținerea unei vieți sănătoase.

Citește și: De ce e important să știm că suferim de aritmie. În cazuri severe, poate duce și la stop cardiac. Cum ne ajută tensiometrul

„Somnul este esențial pentru creier. Adevăratul factor pentru dezvoltarea bolilor este lipsa somnului. Dacă nu dormim 8 ore pe noapte, nu lăsăm sistemul să facă un detox al creierului. Rutina înainte și după somn este foarte importantă”, a mărturisit doctorul.

În platoul emisiunii a fost invitată și Elena Popa, medic specialist dermatovenerologie și estetică medicală, pentru a discuta despre somn și cum ne îmbunătățește acesta viața.

Relațiile intime și socializarea

Tot în episodul 16 din sezonul 3 MediCOOL, de pe 10 decembrie 2022, doctorul Mihail Pautov a discutat despre ultimul capitol al unei vieți sănătoase: relațiile intime și socializarea alături de Sandra (psiholog) și Urania.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x