Antena Căutare

MediCOOL, sezon 3, episod 6 din 1 octombrie 2022. Rolul bacteriilor și când apelăm la chirurgie robotică

MediCOOL este primul show care pune sănătatea pe primul loc. Este o emisiune în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală pentru ca noi să avem o mai bună viziune despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră.

MediCOOL, sezon 3, episod 6 din 1 octombrie 2022. Rolul bacteriilor și când apelăm la chirurgie robotică Galerie
Medicool vine cu informații utile despre bacterii și chirurgia robotică | Antena 1

În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.

Mai exact, alături de gazda emisiunii, dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală), dr. Elena Popa (medic specialist Dermato-Venerologie şi Estetică Medicală), Carmen Brumă (autor programe de slăbit), începând din acest sezon, telespectatorii o vor putea urmări pe Urania Cremene, unul dintre cei mai apreciaţi experţi în parenting din România.

În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.

Subiectele principale atinse astăzi, în emisiune, sunt legate de bacterii, de chirurgie robotică și de maniera în care le vorbim copiilor noștri despre moarte.

Citește și:MediCOOL, sezon 3, episod 4 din 17 septembrie 2022. Câtă sare este recomandat să consumăm și ce riscăm când exagerăm cu cantitatea

Medicool, sezon 3 episod 6. Când este indicată chirurgia robotică și cum le vorbim copiilor noștri despre moarte

În primul rând, trebuie să fim , cu toții, conștienți de faptul că avem trilioane de bacterii pe corpul nostru și unele sunt dăunătoare dar altele sunt chiar benefice.

Deși noi nu le vedem, ele există și trebuie să fim atenți să menținem o igienă a corpului cât putem de ridicată. De altfel, trebuie să conștientizăm faptul că și fața noastră are o mulțime de bacterii, ca să nu mai vorbim de obiectele precum telefonul mobil sau laptopul.

Că tot vorbim de sănătate, odată cu evoluția științelor în medicină, s-au dezvoltat noi și mult mai performante echipamente care sunt utile în proproții aproape egale atât medicului cât și pacientului.

Astfel că, inclusiv în țara noastră a luat amploare chirgia robotică în care, să înțelegem clar, nu ne operează un robot, ci un medic, cu precizia unui robot.

Citește și:MediCOOL, sezon 3, episod 5 din 24 septembrie 2022. Când ne face rău pâinea și cum ne afectează zahărul în exces

Un subiect cu totul aparte este cel legat de parenting iar specialistul Urania Cremene vine cu metode explicate pe înțelesul tuturor despre cum să le vorbim copiilor despre moarte.

În primul rând, copiilor nu trebuie să le ascundem adevărul. Nu trebuie să le spunem că bunicii sunt plecați la muncă în străinătate și că nu știm când se întorc. Nu trebuie să-i mințim, adevărul este cea mai ușoară cale.

Copiii trebuie să știe că la finalul vieții se întâmplă moartea, că este parte din viață, un ciclu normal. Acum, fiecare om are o părere despre moarte, fiecare cultură are o părere despre moarte iar noi trebuie să le explicăm copiilor noștri exact ceea ce credem despre moarte, dar netransmițănd emoții negative sau frici ale noastre legate de subiect. Copilul ia totul ca atare, a precizat Urania Cremene.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video Medicool sezonul 5, 25 noiembrie 2023. Ce trebuie să faci înainte de a consuma alcool Medicool sezonul 5, 25 noiembrie 2023. Ce trebuie să faci înainte de a consuma alcool Sambata, 25.11.2023, 13:30
Video recomandate
Hello Chef sezonul 6, 2 decembrie 2023. Roxana Blenche și Chef Alex Comerzan au gătit borș moldovenesc și clătite cu urdă și mărar
Hello Chef sezonul 6, 2 decembrie 2023. Roxana Blenche și Chef Alex Comerzan au gătit borș moldovenesc și clătite cu urdă și mărar Sambata, 02.12.2023, 15:00
MediCOOL, sezonul 5, 25 noiembrie 2023. Care sunt efectele alcoolului asupra organismului. Ce trebuie să afli

MediCOOL, sezonul 5, 25 noiembrie 2023. Care sunt efectele alcoolului asupra organismului. Ce trebuie să afli

În episodul 14 al emisiunii MediCOOL de pe 25 noiembrie 2023 medicul Mihail Pautov a analizat atent și a prezentat care sunt efectele alcoolului asupra organismului.

Sambata, 25.11.2023, 17:00
MediCOOL, sezonul 5, 18 noiembrie 2023. Cum ne influențează animalele de companie viața

MediCOOL, sezonul 5, 18 noiembrie 2023. Cum ne influențează animalele de companie viața

În episodul 13 al emisiunii MediCOOL de pe 18 noiembrie 2023 medicul Mihail Pautov, veterinarul Alexandru Buzdea și un invitat special au vorbit despre cum ne influențează animalele de companie durata de viață.

Sambata, 18.11.2023, 13:29
MediCOOL, sezonul 5, 11 noiembrie 2023. Ce înseamnă „a te trage curentul”. Medicul Mihail Pautov: „Nu este un mit românesc”

MediCOOL, sezonul 5, 11 noiembrie 2023. Ce înseamnă „a te trage curentul”. Medicul Mihail Pautov: „Nu este un mit românesc”

Deși mulți consideră că „a te trage curentul” este doar un mit românesc, medicul Mihail Pautov a explicat cum ne afectează, de fapt, frigul. Medicul Mihail Pautiov și invitații săi au vorbit despre mituri din online, în ediția MediCOOL de pe 11 noiembrie 2023.

Duminica, 12.11.2023, 15:56
MediCOOL, sezonul 5, 4 noiembrie 2023. Tot ce trebuie să știi despre consumul de lapte

MediCOOL, sezonul 5, 4 noiembrie 2023. Tot ce trebuie să știi despre consumul de lapte

În episodul unsprezece din sezonul 5 MediCOOL, doctorul Mihail Pautov a vorbit despre efectele consumului de lapte, despre intoleranța la lactoză și despre cum poate fi combătută aceasta. Iată câteva sfaturi utile pentru a înțelege care sunt avantajele și dezavantajele consumului de lapte.

Luni, 06.11.2023, 13:42
Ultimele știri
x