Antena Căutare

Rețeta de tartaletă cu trandafir de vinete, sos de parmezan și pesmet crocant a lui Chef Nicolai Tand de la Neatza

Chef Nicolai Tand a pregătit o delicioasă rețetă de tartaletă cu trandafir de vinete, sos de parmezan și pesmet crocant, în ediția din 24 iunie 2025 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani. Descoperă cum pregătești acest deliciu, chiar la tine acasă.

Și de data aceasta, Chef Nicolai Tand a decis să ne surprindă cu un preparat delicios, dar și extrem de aspectuos! Ca să facă rost de ingrediente, îndrăgitul bucătar a mers la Penny, unde a găsit cele mai proaspete produse.

Descoperă în rândurile de mai jos cum se pregătește acest preparat prezentat de Chef Nicolai Tand în ediția din 24 iunie 2025 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani.

Rețeta de tartaletă cu trandafir de vinete, sos de parmezan și pesmet crocant a lui Chef Nicolai Tand de la Neatza cu Răzvan și Dani din 24 iunie 2025

În ediția de marți, 24 iunie 2025, Chef Nicolai Tand a decis să pregătească ceva cu totul și cu totul special. Mai exact, acesta a ales să facă o savuroasă rețetă de tartaletă cu trandafir de vinete, sos de parmezan și pesmet crocant, un preparat ușor de pregătit, delicios și cu un aspect elegant. Deliciul e perfect nu doar ca aperitiv, dar și ca fel principal, fie la mesele obișnuite, fie la cele cu iz festiv!

Citește și: Cum se face rețeta de pui cu sos gorgonzola și mazăre a lui Chef Nicolai Tand, prezentată la Neatza cu Răzvan și Dani

Astfel, în ediția din 24 iunie 2025 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, Chef Nicolai Tand s-a apucat de treabă. Descoperă în rândurile de mai jos ingredientele și mod de preparare pentru rețeta de tartaletă cu trandafir de vinete, sos de parmezan și pesmet crocant.

Ingrediente - Rețeta de tartaletă cu trandafir de vinete, sos de parmezan și pesmet crocant a lui Chef Nicolai Tand

Iată mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest deliciu culinar (4 porții):

Pentru tartalete:

• 1 foaie de aluat foietaj (decongelat dacă e congelat)

• 1 vânătă mare (sau 2 mici)

• Sare

• Ulei de măsline (pentru prăjit vinetele)

• 1 ou bătut (pentru uns foietajul)

Pentru sosul de parmezan:

• 200 ml smântână pentru gătit (30% grăsime)

• 80 g parmezan ras

• Piper alb (sau negru, după preferință)

• Un praf de nucșoară (opțional)

Pentru topping-ul crocant:

• 3 linguri pesmet

• 1 lingură unt

• O frunză mică de salvie sau puțin usturoi tocat fin (opțional)

Mod de preparare- Rețeta de tartaletă cu trandafir de vinete, sos de parmezan și pesmet crocant a lui Chef Nicolai Tand

Începem rețeta cu pregătirea vinetei: se taie vânăta în felii subțiri (ideal cu un feliator de tip mandolină) pe lungime sau rondele, în funcție de cum vrei să creezi trandafirii. Sărează-le ușor și lasă-le 10-15 minute la scurs, apoi tamponează-le cu hârtie. Prăjește-le rapid într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, până se înmoaie și prind ușor o culoare arămie. Lasă-le la răcit.

Citește și: Sandviș delicios cu ton în saramură, ou și humus, o rețetă pregătită de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Urmează apoi etapa de coacere a foietajului. Decupează foietajul în forme rotunde (sau pătrate, după dorință) potrivite pentru tartalete. Pune-le în forme de tartă sau pe o tavă cu hârtie de copt. Înțeapă aluatul cu o furculiță, unge cu ou bătut. Coace în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 12–15 minute, până devin aurii și crescute. Lasă-le la răcit ușor și, dacă e cazul, apasă centrul să creezi un loc pentru umplutură.

La final urmează etapa de montare a trandafirului. Rulează feliile de vânătă în spirală pentru a forma trandafiri. Poți începe cu una mai strânsă, apoi adaugi feliile ca petale în jurul ei. Așază trandafirii în centrul fiecărei tartalete.

Apoi poți pregăti sosul de parmezan. Într-o crăticioară, încălzește smântâna până aproape de punctul de fierbere. Adaugă parmezanul ras și amestecă până se topește complet și devine un sos fin. Condimentează cu piper și nucșoară. Dacă e prea gros, adaugă puțin lapte (merge și cu apă, dar laptele conferă un plus de savoare).

După sos pregătește pesmetul crocant. Topește untul într-o tigaie, adaugă pesmetul și prăjește-l la foc mic până devine auriu. Poți adăuga salvie sau usturoi pentru un plus de aromă, dacă dorești.

La final, iată cum poți face platingul: toarnă sosul de parmezan cald peste trandafirul de vânătă, presară pesmetul crocant deasupra, apoi servește cald sau la temperatura camerei.

Pentru reușita acestei rețete, Chef Nicolai Tand a ales cele mai proaspete ingrediente de la Penny! Când faci cumpărături, vrei tot ce e mai bun, dar fără să plătești mai mult decât trebuie. În magazinele Penny găsești mereu o mare varietate de produse, de la cele de bază, indispensabile în orice bucătărie, până la ediții limitate care aduc un strop de noutate și inspirație în fiecare masă. Iar prospețimea? E garantată.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Comentarii


Citește și
Rețeta lui Nicolai Tand pentru mâncărică de cartofi tradițională și pui la cuptor. Ce dă gustul autentic în bucătăria Super Neatza
Rețeta lui Nicolai Tand pentru mâncărică de cartofi tradițională și pui la cuptor. Ce dă gustul autentic în...
Ce se întâmplă cu cadourile pe care Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte le primesc de la admiratori de Crăciun. Copiii Familiei Regale urmează un protocol strict
Ce se întâmplă cu cadourile pe care Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte le primesc de la... Catine.ro
Rețeta de mușchiuleț de porc cu cartofi rösti, ceapă confiată și sos din oase de porc a lui Chef Nicolai Tand de la Neatza
Rețeta de mușchiuleț de porc cu cartofi rösti, ceapă confiată și sos din oase de porc a lui Chef Nicolai Tand...
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile” Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul împlinit
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei Giurgiu | VIDEO
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei... Libertatea.ro
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a susţinut”
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a... AntenaSport
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima imagine cu bebelușul: „Raza mea de soare”
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima... Elle
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la... Spynews.ro
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…”
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară HelloTaste.ro
Cel mai lung tunel din lume este finalizat. Are 22 de kilometri și a fost săpat în munți
Cel mai lung tunel din lume este finalizat. Are 22 de kilometri și a fost săpat în munți Antena3.ro
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el useit
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume Jurnalul
Semnele subtile prin care Universul îți spune că ești pe drumul greșit
Semnele subtile prin care Universul îți spune că ești pe drumul greșit Kudika
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga Justiție! «Aseară la ora 20...»
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga... Redactia.ro
Trei obiceiuri zilnice care ne sărăcesc fără să ne dăm seama. Cum le putem transforma în profit
Trei obiceiuri zilnice care ne sărăcesc fără să ne dăm seama. Cum le putem transforma în profit Observator
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard MediCOOL
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie HelloTaste
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot ProSport
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar CanCan
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii DeParinti
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind... ZUTV
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase... UseIT
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x