Și de data aceasta, Chef Nicolai Tand a decis să ne surprindă cu un preparat delicios, dar și extrem de aspectuos! Ca să facă rost de ingrediente, îndrăgitul bucătar a mers la Penny, unde a găsit cele mai proaspete produse.
Descoperă în rândurile de mai jos cum se pregătește acest preparat prezentat de Chef Nicolai Tand în ediția din 24 iunie 2025 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani.
Rețeta de tartaletă cu trandafir de vinete, sos de parmezan și pesmet crocant a lui Chef Nicolai Tand de la Neatza cu Răzvan și Dani din 24 iunie 2025
În ediția de marți, 24 iunie 2025, Chef Nicolai Tand a decis să pregătească ceva cu totul și cu totul special. Mai exact, acesta a ales să facă o savuroasă rețetă de tartaletă cu trandafir de vinete, sos de parmezan și pesmet crocant, un preparat ușor de pregătit, delicios și cu un aspect elegant. Deliciul e perfect nu doar ca aperitiv, dar și ca fel principal, fie la mesele obișnuite, fie la cele cu iz festiv!
Astfel, în ediția din 24 iunie 2025 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, Chef Nicolai Tand s-a apucat de treabă. Descoperă în rândurile de mai jos ingredientele și mod de preparare pentru rețeta de tartaletă cu trandafir de vinete, sos de parmezan și pesmet crocant.
Ingrediente - Rețeta de tartaletă cu trandafir de vinete, sos de parmezan și pesmet crocant a lui Chef Nicolai Tand
Iată mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest deliciu culinar (4 porții):
Pentru tartalete:
• 1 foaie de aluat foietaj (decongelat dacă e congelat)
• 1 vânătă mare (sau 2 mici)
• Sare
• Ulei de măsline (pentru prăjit vinetele)
• 1 ou bătut (pentru uns foietajul)
Pentru sosul de parmezan:
• 200 ml smântână pentru gătit (30% grăsime)
• 80 g parmezan ras
• Piper alb (sau negru, după preferință)
• Un praf de nucșoară (opțional)
Pentru topping-ul crocant:
• 3 linguri pesmet
• 1 lingură unt
• O frunză mică de salvie sau puțin usturoi tocat fin (opțional)
Mod de preparare- Rețeta de tartaletă cu trandafir de vinete, sos de parmezan și pesmet crocant a lui Chef Nicolai Tand
Începem rețeta cu pregătirea vinetei: se taie vânăta în felii subțiri (ideal cu un feliator de tip mandolină) pe lungime sau rondele, în funcție de cum vrei să creezi trandafirii. Sărează-le ușor și lasă-le 10-15 minute la scurs, apoi tamponează-le cu hârtie. Prăjește-le rapid într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, până se înmoaie și prind ușor o culoare arămie. Lasă-le la răcit.
Urmează apoi etapa de coacere a foietajului. Decupează foietajul în forme rotunde (sau pătrate, după dorință) potrivite pentru tartalete. Pune-le în forme de tartă sau pe o tavă cu hârtie de copt. Înțeapă aluatul cu o furculiță, unge cu ou bătut. Coace în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 12–15 minute, până devin aurii și crescute. Lasă-le la răcit ușor și, dacă e cazul, apasă centrul să creezi un loc pentru umplutură.
La final urmează etapa de montare a trandafirului. Rulează feliile de vânătă în spirală pentru a forma trandafiri. Poți începe cu una mai strânsă, apoi adaugi feliile ca petale în jurul ei. Așază trandafirii în centrul fiecărei tartalete.
Apoi poți pregăti sosul de parmezan. Într-o crăticioară, încălzește smântâna până aproape de punctul de fierbere. Adaugă parmezanul ras și amestecă până se topește complet și devine un sos fin. Condimentează cu piper și nucșoară. Dacă e prea gros, adaugă puțin lapte (merge și cu apă, dar laptele conferă un plus de savoare).
După sos pregătește pesmetul crocant. Topește untul într-o tigaie, adaugă pesmetul și prăjește-l la foc mic până devine auriu. Poți adăuga salvie sau usturoi pentru un plus de aromă, dacă dorești.
La final, iată cum poți face platingul: toarnă sosul de parmezan cald peste trandafirul de vânătă, presară pesmetul crocant deasupra, apoi servește cald sau la temperatura camerei.
Pentru reușita acestei rețete, Chef Nicolai Tand a ales cele mai proaspete ingrediente de la Penny! Când faci cumpărături, vrei tot ce e mai bun, dar fără să plătești mai mult decât trebuie. În magazinele Penny găsești mereu o mare varietate de produse, de la cele de bază, indispensabile în orice bucătărie, până la ediții limitate care aduc un strop de noutate și inspirație în fiecare masă. Iar prospețimea? E garantată.