Cine nu iubește brânza gorgonzola sau minunatele preparate în stil italian? Fiindcă prietenii plecați în Italia s-au lăudat cu preparatele savurate, Chef Nicolai Tand a decis să demonstreze tuturor că te poți bucura oricând de gustul Italiei, chiar la tine acasă. El a ales astfel să facă o delicioasă rețetă de pui cu sos gorgonzola și mazăre.
Pentru rețeta sa, acesta a folosit numai ingrediente de cea mai bună calitate, oferite de Penny. Descoperă cum se pregătește acest preparat prezentat de Chef Nicolai Tand în ediția din 15 iunie 2025 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani.
Cum se face rețeta de pui cu sos gorgonzola și mazăre a lui Chef Nicolai Tand, prezentată la Neatza cu Răzvan și Dani pe 15 iunie 2025
Chef Nicolai Tand a ales să pregătească de data aceasta un delicios preparat italian, după ce prietenii săi, plecați în Italia, s-au lăudat de rețetele savuroase încercate acolo.
„Am niște prieteni care sunt chiar acum în Italia și s-au lăudat cu cât de bine mănâncă acolo, dar eu personal pot să mănânc aceste mâncăruri spectaculoase aici, acasă, fără să cheltui bani pe bilete. Am trecut pe la Penny și mi-am făcut toate cumpărăturile”, a zis Chef Nicolai Tand, în ce timp pregătea ingredientele necesare.
Află care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum poți face cea mai bună rețetă de pui cu sos gorgonzola și mazăre.
Rețeta de pui cu sos gorgonzola și mazăre a lui Chef Nicolai Tand de la Neatza cu Răzvan și Dani – Ingrediente
Pentru carne:
- 600–700 g piept de pui sau pulpe dezosate (fără piele), tăiate bucăți sau fâșii
- Sare și piper
- 1 linguriță boia dulce (opțional)
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură unt
Pentru sos:
- 150 g brânză Gorgonzola (sau altă brânză albastră, după gust)
- 150 ml smântână lichidă pentru gătit (30% grăsime)
- 1 ceapă mică (sau 1 eșalotă), tocată mărunt
- 1 cățel de usturoi (opțional), tocat fin
- 150 g mazăre congelată sau proaspătă
- 1 lingură unt
- Sare și piper alb (după gust)
Opțional, pentru un plus de savoare, mai poți adăuga la rețeta ta de pui cu sos gorgonzola și mazăre a lui Chef Nicolai Tand și următoarele ingrediente:
- Pătrunjel tocat (pentru decor)
- Nuci sau alune coapte tocate (pentru un plus de textură)
- Vin alb sec – 50 ml (pentru deglazare, opțional)
Rețeta de pui cu sos gorgonzola și mazăre a lui Chef Nicolai Tand de la Neatza cu Răzvan și Dani – Mod de preparare
Iată cum se face rețeta de pui cu sos gorgonzola și mazăre a lui Chef Nicolai Tand de la Neatza cu Răzvan și Dani! Începe prin a asezona carnea de pui cu sare, piper și boia, după gust. Pune o tigaie la încins și toarnă în ea uleiul și untul (în caz că nu știai, uleiul împiedică untul să se ardă prea repede). Prăjește bucățile de pui până capătă o crustă arămie și ușor crocantă și asigură-te că sunt gătite complet. Scoate puiul pe o farfurie și păstrează-l cald.
Între timp ne apucăm de pregătit sosul. În aceeași tigaie folosită la pui se mai pune o lingură de unt, se topește, se adaugă ceapa (și puțin usturoi, dacă preferi) și se gătește până ce aceasta devine sticloasă. Opțional, pentru un plus de savoare, poți adăuda puțin vin alb (e necesar să lași să fiarbă puțin, pentru ca alcoolul să se evapore). Adaugă smântâna lichidă și amestecă ușor pentru omogenizare. Încorporează brânza gorgonzola tăiată cubulețe și mestecă până se topește complet.
Adaugă mazărea (congelată direct sau fiartă timp de câteva, dacă e proaspătă) și las-o să fiarbă câteva minute, până devine fragedă. Gustă și adaugă la final sare și piper, după gust.