În această perioadă, când toți românii sunt preocupați să procure carne de porc pentru sărbători, trebuie să știe de unde pot să procure carnea pentru a fi în siguranță din punct de vedere al sănătății.
Doctorul Alexandru Duma, director general la Direcția Generală Control Oficial în cadrul A.N.S.V.S.A, sfătuiește cetățenii să procure carnea de porc numai din locurile autorizate, cum ar fi unitățile de comercializare care se află sub control veterinar sanitar. De asemenea, doctorul a precizat că produsele din carne care au provenit de la porcul sacrificat în curte, trebuie consumate doar în familie, și nu pot fi comercializate.
Inspectorii sanitari veterinari împreună cu Poliția Română au început controalele în vederea sancționării celor care transportă porci ilegal. De asemenea, cartea de porc sacrificată în gospodăria proprie trebuie controlată la centrele autorizate ale autorităților sanitar-veterinare.
Un al sfat al doctorului, este important să consumăm carnea bine făcută și gătită corespunzător pentru a nu avea probleme cu digestia.