Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor (r)

Atenţie de unde vă cumpăraţi porcul de Crăciun! Cei fără autorizaţii de transport riscă amenzi usturătoare

Românii prinşi cu porcul în portbagaj, fără autorizaţii de transport şi comercializare, riscă să rămână fară marfă şi să fie amendaţi. 

Doctorul Alexandru Duma

În această perioadă, când toți românii sunt preocupați să procure carne de porc pentru sărbători, trebuie să știe de unde pot să procure carnea pentru a fi în siguranță din punct de vedere al sănătății.

Doctorul Alexandru Duma, director general la Direcția Generală Control Oficial în cadrul A.N.S.V.S.A, sfătuiește cetățenii să procure carnea de porc numai din locurile autorizate, cum ar fi unitățile de comercializare care se află sub control veterinar sanitar. De asemenea, doctorul a precizat că produsele din carne care au provenit de la porcul sacrificat în curte, trebuie consumate doar în familie, și nu pot fi comercializate.

Inspectorii sanitari veterinari împreună cu Poliția Română au început controalele în vederea sancționării celor care transportă porci ilegal. De asemenea, cartea de porc sacrificată în gospodăria proprie trebuie controlată la centrele autorizate ale autorităților sanitar-veterinare.

Un al sfat al doctorului, este important să consumăm carnea bine făcută și gătită corespunzător pentru a nu avea probleme cu digestia.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum!