Antena Căutare

Care sunt regulile de bază pentru a avea un abdomen plat

Atunci când ne dorim să avem un abdomen plat și o siluetă de invidiat, trebuie, mai întâi să știm care sunt regulile de bază pentru a avea un abdomen plat și o listă a alimentelor de evitat.

Regulile de bază pentru a avea un abdomen plat Galerie
Medicul specialist în nutriție sportivă, Șerban Damian, explică la Super Neatza care sunt regulile de bază pentru a avea un abdomen plat

Reporterul emisiunii ”Super Neatza”, Floriana Iacob, alături de medicul Șerban Damian, specialist în nutriție sportivă, ne spun care sunt regulile de bază pentru a avea un abdomen plat și un fizic de invidiat.

Sunt două lucruri principale de care trebuie să ținem cont, după cum ne explică Domnul Doctor Șerban Damian când ne dorim un abdomen plat. În primul rând trebuie să înțelegem noțiunea de abdomen plat, și n al doilea rând, ce alimente sunt de evitat.

Citește și: Cum să ne menținem pe termen lung după ce am slăbit

Ce înseamnă un abdomen plat?

Un abdomen plat este acel abdomen care nu are grăsime nici subcutanat, adică în interiorul abdomenului, dar nici în afara acestuia, iar pereții abdomenului să aibă o fermitate puternică.

Se spune că un abdomen plat se obține în bucătărie, unde alimentația corectă este esențială, dar și sportul este un factor important în acest proces.

Care sunt regulile de bază pentru a avea un abdomen plat?

Prima regulă importantă este o alimentație corectă cu mese regulate, în care să cuprindem mai multe grupe de alimente, dar nu trebuie să depășim cantitatea necesară zilnică.

Nu este necesar să renunțăm la nicio grupă alimentară pentru a avea un abdomen plat, dar este important să nu facem abuz, ci să le consumăm cu măsură, dar mai ales, să nu facem combinații care de cele mai multe ori duc la cumularea de kilograme în plus și depunerea grăsimii pe abdomen.

În general, consumul excesiv de carbohidrați este principalul factor care duce la depunerea grăsimii atât pe abdomen cât și subcutanat. Cantitatea acestora trebuie strict proporționată în funcție de necesarul zilnic de alimente din celelalte grupe.

În categoria alimentelor de ținut sub control atunci când ne dorim un abdomen plat mai intră și sucurile de fructe, dar și băuturile alcoolice. Sucurile conțin multe zaharuri, chiar dacă sunt naturale, iar băuturile alcoolice, se știe deja că influențează apetitul și creează o mare poftă de mâncare.

Citește și: Ce spun nutriționiștii despre dietele de slăbit? De ce este bine să apelăm la un nutriționist atunci când vrem să ținem o dietă de slăbit

De menționat este faptul că toate aceste reguli depind și de efortul fizic la care este supusă o persoană, de tipul de activități zilnice pe care le prestează. O persoană activă fizic, automat are nevoie de o alimentație mai bogată în proteine, grăsimi, dar și în carbohidrați.

Un necesar zilnic pentru organism sănătos trebuie să fie neapărat format din proteine, grăsimi și carbohidrați. Dacă ne gândim să scădem porția de carbohidrați, de exemplu, trebuie să echilibrăm celelalte grupe alimentare, pentru a proporționa corect aportul caloric zilnic.

Este de preferat ca în perioadele în care ne propunem să ținem anumite diete, să avem și un jurnal zilnic al meselor, așa încât să fim siguri că putem echilibra toate grupele alimentare de care are organismul nevoie.

Nu uităm nici că pentru a avea un abdomen plat sunt necesare și exercițiile fizice, pe care ar trebui să le facem, în mod normal, la indicația unui specialist, a unui antrenor de fitnes.

Pentru a nu pierde detalii importante despre care sunt regulile de bază pentru a avea un abdomen plat, de la medicul specialist în nutriție sportivă, Șerban Damian, accesați materialul video de mai sus!

Rețetă de pachețele cu picioci de cartofi și sos de iaurt, preparată de Chef Nicolai Tand la Super Neatza... Cele mai interesante rețete de tartar și sfaturi pentru pregătirea acestora...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x