Antena Căutare

Ce impact are trecerea timpului asupra pielii. Cum putem avea un ten frumos chiar și după 40 de ani

După 40 de ani, aspectul și sănătatea pielii sunt afectate, iar doamnele acuză des sensibilitate, acnee și uscăciune a tenului. Procesul de îmbătrânire începe odată cu perimenopauza, dar din fericire pentru doamne, simptomele pot fi gestionate prin produse cu ingrediente benefice.

femeie matură cu par scurt carunt imbracata in camasa albastra se uita in oglinda si isi palpeaza chipul Galerie
Prin crearea unui regim de frumusețe hrănitor, tenul din perimenopauză și menopauză poate arăta mai bine și va rămâne sănătos | Shutterstock

Mai mult de jumătate dintre femei nu știu ce este menopauza precoce și nici că unul din simptomele acesteia este pielea uscată. Cu manifestări între 45 și 55 de ani, perimenopauza provoacă scăderea nivelului de estrogen, marcând sfârșitul ciclului menstrual al unei femei.

Hormonii vitali - estrogen, progesteron și testosteron - încep să fluctueze, ducând la o serie de modificări fizice și mentale.

Citește și: Tratarea acneei de pe spate. Care sunt recomandările specialiștilor

Cum afectează perimenopauza pielea?

Din cele 51 de simptome diferite ale începutului de menopauză face parte și senzația de deteriore a sănătății și frumuseții pielii, potrivit specialistei în problemele hormonale Dr. Joanne Hobson, de la Spire Nottingham Hospital.

În această etapă de îmbătrânire hormonală, cel mai mare organ din corp poate deveni mai sensibilizat și poate răspunde imprevizibil la tratamente și produse.

Citește și: Băuturi care te ajută la întărirea oaselor pe măsură ce îmbătrânești. Care sunt cele mai populare

Potrivit medicului dermatolog Diana Plăcintescu, doamnelor li se recomandă folosirea produselor cu proxilan, vitamina C, acid hialuronic și ceramide, Omega 3, 6 și 9. E important ca produsele să fie testate și hipoalergenice întrucât pielea este tot mai sensibilă în acea perioadă.

Prin crearea unui regim de frumusețe hrănitor, tenul din perimenopauză și menopauză poate arăta mai bine și va rămâne sănătos.

Domnii sunt mai norocoși dupa 45 de ani, întrucât bărbații nu au un proces accentuat de îmbătrânire hormonală.

Citește și: Cum poți preveni efectele îmbătrânirii, sfaturi de la specialiști

Calități cheie în funcție de cifra destinului. Numerologul Corina Stratulat ne spune care sunt punctele noastre forte... Ce semnificație are fiecare denie din Săptămâna Patimilor și cum se ține corect post...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x