Antena Căutare

Ce să faci ca să ai semnal mereu la telefon! Metodele simple, dar eficiente, care te ajută să folosești oriunde telefonul mobil

Uneori e nevoie de câteva trucuri pentru a avea semnal bun la telefon în România. Iată ce e de făcut!

Galerie
Uneori e nevoie de câteva trucuri pentru a avea semnal bun la telefon în România. Iată ce e de făcut! | shutterstock

Fie că este vorba despre alegerea unui operator de încredere, utilizarea unor dispozitive speciale, sau pur și simplu optimizarea setărilor telefonului tău, există multe metode prin care poți îmbunătăți calitatea semnalului și să rămâi conectat oriunde te-ai afla.

Citește și: Trucul cu care ai internet nelimitat cu doar 2 euro, oriunde în România. Iată ce trebuie să faci!

Ce să faci ca să ai semnal mereu la telefon! Metodele simple, dar eficiente, care te ajută să folosești oriunde telefonul mobil

Asigurarea unui semnal bun la telefon, indiferent de locație în România, poate fi o provocare, dar există mai multe strategii și trucuri care te pot ajuta să îmbunătățești calitatea semnalului. Iată câteva sugestii utile:

Utilizează un amplificator de semnal

Aceste dispozitive captează semnalul mobil existent și îl amplifică, oferind o acoperire mai bună în interiorul clădirilor sau în zonele cu semnal slab. Asigură-te că achiziționezi un amplificator compatibil cu rețeaua ta.

Atenție să că îl instalezi corect. Amplificatorul trebuie să fie pus într-o zonă cu semnal bun, pentru a capta semnalul necesar.

Atenție la poziționare

În interiorul clădirilor, evită locurile cu multe obstacole (pereți groși, feronerie metalică) care pot bloca semnalul. Caută locuri aproape de feronerie sau feronerie din sticlă. De exemplu, mergi aproape de feronerie sau feronerie din sticlă pentru a obține un semnal mai bun.

Citește și: Ce pătește Ramona Olaru de fiecare dată când merge acasă la părinți. Cu DIGI nu ai această problemă

Alege un operator cu acoperire bună

Înainte de a alege un operator, verifică hărțile de acoperire ale rețelelor mobile din România pentru a vedea care are cea mai bună acoperire în zona ta sau în zonele în care călătorești frecvent.

DIGI deține în România cea mai extinsă și modernă rețea, datorită investițiilor permanente majore în infrastructurile de fibra optică și mobilă.

Dacă nu vrei să renunți la operatorul tău, dar ai probleme cu semnalul, ia în considerare o cartelă SIM de la un alt operator care are o acoperire mai bună în acele zone. Verifică oferta DIGI pentru abonamente de la 2 euro pe lună, cu internet nelimitat.

Optimizează setările telefonului

Uneori, repornirea telefonului poate ajuta la restabilirea conexiunii la rețea. De asemenea, asigură-te că ai instalat cele mai recente actualizări de software, deoarece acestea pot îmbunătăți performanța rețelei.

Mai există încă un truc: mergi la setările de rețea și schimbă între modurile de rețea 3G, 4G sau 5G pentru a vedea care oferă cel mai bun semnal în zona ta.

Verifică rețelele în zonele rurale

Există aplicații (de exemplu, OpenSignal, Network Signal Info) care îți pot arăta puterea semnalului și rețelele disponibile în zona ta. Acestea te pot ajuta să identifici cele mai bune locuri pentru semnal.

Investește într-un telefon performant

Unele telefoane au antene mai bune și capabilități mai avansate de captare a semnalului. Dacă ai probleme constante cu semnalul, ar putea fi momentul să investești într-un telefon nou, cu specificații mai bune.

Evită utilizarea telefonului în anumite condiții

Furtunile, ploile sau zăpada pot afecta calitatea semnalului. În astfel de cazuri, încearcă să aștepți îmbunătățirea vremii pentru a efectua apeluri importante.

În zonele montane sau rurale sau cele izolate, semnalul poate fi mai slab. În aceste cazuri, e bine să te asiguri că ai un plan de rezervă, un telefon fix, un GPS sau o altă cartelă mobilă.

Citește și: Smarphone-ul a devenit un aliat la job pentru mulți români. Cu beneficiile din abonamentele DIGI, totul devine mai ușor

Trucul cu care ai internet nelimitat cu doar 2 euro, oriunde în România. Iată ce trebuie să faci!... Florin Ristei a verificat telefonul Ramonei Olaru: ”Cine e ăsta... Andrei?” Ce a descoperit în smatphone-ul colegei de l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 11 octombrie. Mădălin și Dilinca au câștigat 15.000 de lei pentru Teodor
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 11 octombrie. Mădălin și Dilinca au câștigat 15.000 de lei pentru Teodor Vineri, 11.10.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x