Căutare Live

Ce sunt testele RT-PCR? Cum se recoltează, cât costă și în cât timp ai rezultatul! | Video

Ce sunt testele RT-PCR, cum se recoltează, căt costă și în cât timp ai rezultatul aflăm de la medicul Andreea Alexandru.

Adina Lăcătușu, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", ne explică ce sunt testele RT-PCR și cât durează recoltarea probelor.

Cum arată o vacanță de vis, în Maramureș! Destinații de concediu, ideale pentru vara aceasta! | Video

Medicul Andreea Alexandru, specialist în medicina de laborator, a explicat ce presupune efectuarea unui astfel de test, care se face contra cost.

"Se recoltează la fel cum se recoltează un exudat faringian sau nazal. Timpul e recoltare este diferit, din punct de vedere al conținutului substan.tei din tub. Se recoltează un exudat faringian si unul nazal, cu doua tampoane, iar recipientul pleaca în laboratorul de microbiologie, unde se va analiza prezența ADN-ului viral SARS-COV2", conform declarațiilor specialistului.

Specialistul a subliniat faptul ca acest test este foarte sigur si arata dacă virusul este prezent la nivelul secrețiilor nazale.

Recoltarea probelor nu durează mai mult de două minute.Inclusiv copiii pot fi testați cu aceste test.

Rezultatele unui astfel de test durează intre șăse și șapte ore. Programările pentru un astfel de test se face prin call center si durează în jur de 300 de lei.

Bună dimineața, Sănătate! Sângerările nazale, motiv de îngrijorare?

De astăzi, în Grecia nu se mai intra fără un rezultat negativ la testul de coronavirus.

Urmăriti mai multe informații legate de testele RT-PCR, accesând clipul video de mai sus, difuzat la Neatza cu Răzvan și Dani.

Cum arată o vacanță de vis, în Maramureș! Destinații de concediu, ideale pentru vara aceasta! | Video... Diana Stejereanu, provocare pentru toate femeile! Ce trebuie să faci pentru a fi selectată la un antrenament lorganizat ...
Zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Nativii care își găsesc liniștea sufletească
Aici ai lista cu zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Trei semne zodiacale...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2022. Leii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2022 vine cu vești bune pentru nativii Leu. Astrele spun că...
Ultimele știri
x