- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, chef Nicolai Tand prepară în cadrul îndrăgitului matinal Super Neatza, un întreg meniu culinar pentru întreaga zi și pentru a împăca toate gusturile. În ediția din 2 martie 2022, a matinalului Nicolai a preparat o delicioasă ciorbă de perișoare cu roșii cherry și varză acră. Este un altfel de ciorbă de perișoare, datorită ingredientelor ce o compun și modului de preparare specific lui Nicolai.
Citește și: Varză de Bruxelles gratinată. Rețetă simplă și sănătoasă
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi o astfel de ciorbă de prerișoare foarte gustoasă și consistenta.
Citește și: Mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi
Ciorbă de perișoare cu roșii cherry și varză acră - Ingrediente
Ingredientele pentru prepararea acestei delicioase ciorbe de perișoare sunt împărțite în două categorii: pentru perișoare și pentru ciorba propriu zisă.
Ingrediente pentru perișoare:
- 500 gr carne de porc, tocată
- sare și piper
- 1 ceapă
- 2 ouă
Citește și: Varză a la Cluj. Rețetă cu varză murată
Ingrediente pentru ciorbă:
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei roșu
- 1 ardei verde
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 rădăcină de țelină
- 1/2 varză acră
- 4 litri de apă
- sare și piper
- 1 crenguță de cimbru
Ciorbă de perișoare cu roșii cherry și varză acră - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea perișoarelor pentru a fi gata de inclus în ciorbă când aceasta fierbe. Cranea tocată se asezonează cu sare și piper și se amestecă cu o ceapă tocată fin, sau dată de răzătoare și scursă. Pentru consitență se adaugă și două ouă și se omogenizează compoziția.
Citește și: Supă de praz cu cartofi și cremă de brânză. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 28 februarie 2022
Cum se prepară ciorba de perișoare
Se curăță toate legumele și se toacă în cuburi potivite. Se pune o tigaie adâncă cu puțin ulei la încins și se adaugă legumele. Legumele se călesc ușor în ulei pentru a-și degaja aromele. Nu le lasă decât până când încep să se pătrundă ușor. Călite în ulei li se intensifică gustul și ciorba devine mai delicioasă.
Într-o oală încăpătoare se pune apa la fiert. Când atinge punctul de fierbere se pune puțină sare și se amestecă. Apoi se adaugă legumele călite, iar peste câteva minute de fierbere se adaugă perișoarele. Legumele fiind semipreparate nu mai necesită fierbere îndelungată.
Când perișoarele încep să se ridice la suprafață, semn că sunt fierte, se adaugă în ciorbă roșiile cherry întregi și varza acră tocată mai mărunt. Dacă se dorește un gust mai acru al ciorbei de perișoare, se mai adaugă și puțină zeamă de varză.
Se asezonează ciorba și cu puțin cimbru, sare și piper, după gust. După stingerea focului se adaugă în ciorbă pătrunjel verde tocat mărunt.
Citește și: Mâncare de mazăre cu broccoli și somon. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 1 martie 2022
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de ciorbă de perișoare cu roșii cherry și varză acră, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului, accesați materialul video de mai sus.