Antena Căutare

Cort pentru triaj, la un spital din București! Noi reguli pentru părinții care vor să își ducă copiii la urgențe! VIDEO

Un cort pentru triaj a fost amenajat la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu Rusescu" din București. Noi reguli au fost impuse pentru părinții care vor să își ducă copiii la urgențe.

Florin Brezan, director Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu Rusescu", a vorbit, luni, la „Neatza cu Răzvan și Dani despre măsurile luate de spitalele de copii pentru urgențe, în timpul pandemiei de coronavirus.

„Ne-am luat toate măsurile de protecție și am înființat la intrarea în spital un centru de triaj epidemiologic (un cort, n.r.), unde are loc semnarea unei declarații pe proprie răspundere vizavi de încadrarea sau nu în definiția de caz a cazului suspect. Absolut toți pacienții vor trece prin acest cort”, a spus Florin Brezan.

„La copii, cele mai multe cazuri sunt de boli infecțioase febrile. Noi avem rolul de a diferenția o boală infecțioasă de natură să poată fi internată la noi în spital versus alte boli infecțioase ce se vor îndruma către celelalte spitale de pediatrie, conform unei înțelegeri ce a fost oficializată și printr-un ordin de ministru”, a mai spus medicul.

Noi reguli pentru părinții din România, în contextul pandemiei de coronavirus

Doctorul a explicat ce reguli trebuie să respecte părinții din România care vor să își aducă copiii la urgențe, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Atunci când au o urgență, părinții trebuie să sune medicul de familie, să se sfătuiască, iar dacă situația impune mersul la spital, îi rugăm pe părinți să vină, dacă se poate, un singur părinte, pentru a nu aglomera foarte mult sălile de așteptare. În general, în aer liber, nu trebuie să poarte mănuși sau mască. Însă, trebuie să aibă foarte mare grijă la igiena personală și să se spele foarte, foarte des pe mâini, cu apă și săpun”, a explicat doctorul.

Doctorul a explicat și cum sunt împărțite cazurile între spitale, pentru a fi tratate, în perioada pandemiei de coronavirus.

„Bolile eruptive înalt contagioase vor merge la Spitalul Victor Gomoiu, la noi vor fi internate cazurile cu diaree infecțioasă – la copii mari, care, de regulă, mergeau la Institutul Matei Balș. La noi se vor mai interna hepatitele acute, boli respiratorii, la cazurile ce nu întrunesc definiția unui caz suspect COVID-19 și nou-născuții cu patologie diversă”, a explicat el.

Urmăriți clipul de mai sus din cel mai iubit matinal, „Neatza cu Răzvan și Dani”.

„Viața e frumoasă și când stăm acasă!”. Gașca Zurli a venit la „Neatza cu Răzvan și Dani” ca să îți însenineze săptămâna... Ups! Dani Oțil a primit o glumă interzisă minorilor, despre femei, de la mătușa lui! S-ar putea să doarmă pe preș la noa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Citește și
Ultimele știri
x