Cum ne hidratăm în zilele de vară. Ce lichide trebuie să consumăm pe caniculă | Video

Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, ne explică cum să ne hidratăm corect vara.

Vara este sezonul propice pentru a adopta un stil de viaţă mai sănătos, cu mai multă mişcare și este momentul ideal pentru detoxifierea organismului.

Vara, avem nevoie obligatoriu de o cantitate de minimum 2 litri de lichide pe zi, consumate la temperatura camerei, nu foarte reci, pentru a nu produce o agresiune termică suplimentară asupra organismului care încearcă să se adapteze la temperaturile ridicate din atmosferă.

În cazul expunerii directe la temperaturi ridicate, cu efort fizic mare, se recomandă un aport de 200-300 ml de lichide la fiecare 15-20 de minute de expunere, preferabil din apă şi ceaiuri neîndulcite sau slab îndulcite.

Apa este cea care transportă şi oxigenul, controlează temperatura corpului, asigură buna funcţionare a rinichilor şi a intestinelor, elimină deşeurile şi toxinele, contribuie la menţinerea tonusului muscular, diminuează riscul apariţiei calculilor renali, previne constipaţia şi stimulează digestia.

Constipaţia, crampele abdominale, balonarea sunt doar câteva dintre neplăcerile şi complicaţiile ce pot apărea ca urmare a unui aport zilnic insuficient de apă. Pentru a preveni riscurile deshidratării, mai ales dacă ai o viață sportivă, trebuie să fii atentă la semnalele din partea organismului, care pot anunţa un aport de apă insuficient: lipsă de concentrare, oboseală, gură uscată, greaţă, dureri de cap, crampe musculare, ameţeală, sete, urină puţină şi închisă la culoare.

Pentru mai multe detalii urmăriți clipul vdeo de mai sus!

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Ultimele știri