Ferește-te de virusuri, dar mare grijă și la viruși! Cum putem să ne ferim de amenințările online

Cum putem să ne ferim de amenințările online ne explică specialistul în securitate cibernetică Liviu Arsene, intervievat în cadrul emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani."

Specialiastul ne explică care sunt metodele prin care riscăm să ne infectăm cu viruși calculatoarele, de asemenea cum ar trebui să ne ferim să fim înșelați sau fraudați prin intermediul mediului online. În această perioadă de pandemie, multă lume recurge la a-ți face cumpărătrile online, ceea ce ar putea prezenta un risc crescut, spune specialistul.

Cum s-a îmbrăcat un spaniol pentru a se proteja de coronavirus. Râzi cu lacrimi!

De aceea, atrage atenția asupra mailurilor care au atașamente și al căror destinatar nu-l cunoaștem. Unele dintre ele pretind că sunt trimise în numele unor organizații mondiale, pentru a prezenta interes și a diminua suspiciunea cu privire la expeditorul lor, care în multe situații pot fi infectate cu viruși, riscând astfel ca datele persoanle și cele de muncă să fie compromise.

Odată infectat un calculator, se pot trimite mesaje în numele anumitor persoane, către toți ceilalți angajați.

Dacă nu poți să mergi în club, îți faci unul în casă! Cum au ajuns să se distreze oamenii, în vreme de coronavirus

Foarte important este să ne uitâm la ultimele trei litere ale atațamentului, spune specialistul, care deși par a fi documente de tip PDF sau Word, pot avea o extensie, care poate fi riscantă.

De cele mai multe ori toate aceste amenințări au ca sop furtul de informații. Există și riscul să compromită rețeaua companiei.

Urmăriți toate informațiile legate despre acest subiect care privește pe toată lumea care folosește un calculator conectat la internet, accesând video-ul prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Ultimele știri