Antena Căutare

Răzvan Simion și Cătălin Oprișan s-au transformat în Alexandru Ioan Cuza și Mihail Kogălniceanu și au explicat cum s-a făcut Mica Unire. „Măi, vorbește frumos!”

Răzvan Simion și Cătălin Oprișan s-au transformat în Alexandru Ioan Cuza, respectiv Mihail Kogălniceanu, și au explicat cum s-a făcut Mica Unire, făcând o plimbare prin București.

Răzvan Simion, în rolul lui Alexandru Ioan Cuza, și Cătălin Oprișan, în rolul lui Mihail Kogălniceanu, au luat la pas Bucureștiul pentru a oferi o lecție de istorie, în stil caracteristic. I-au explicat tot lui Duță.

„Cu statuia sunt rudă. Să trăiți! Mihail Kogălniceanu mă autointitulez. Fratele Sandu, așa cum îi spunem noi, sau Alejandro, că era și melodia aia a lui Lady Gaga, Ale Ale Alejandro. Noi ne știm demult, din dulcele târg al Ieșilor, de când eram unioniști. Mă rog! Ăsta era un picuț mai mic, că se juca. Avea un căpuț mai mare așa și cu niște pantaloni scurți, se juca în curtea blocului. Atunci nouă ne-a venit gând de unire, să ne unim Moldova cu Țara Românească”, a început să povestească redactorul-șef de la a1.ro, Cătălin Oprișan.

Cătălin Oprișan, în rolul lui Mihail Kogălniceanu, a povestit și cum a reacționat Cuza atunci când Negruzzi l-a anunțat că va fi domnitorul Principatelor Române. Cuza juca biliard atunci.

„Hai sictir, farsorule!”, i-ar fi zis viitorul domnitor al Principatelor, fiind ferm convins că cel împuternicit să-i dea vestea minte cu nerușinare. Mai multe detalii, în articolul: 24 ianuarie, Unirea Principatelor Române. Cum a primit Cuza vestea că va fi domnitorul Principatelor Române și ce înjurătură i-a adresat lui Costache Negruzzi!

„Măi, vorbește frumos!”, l-a admonestat Cătălin Oprișan, adică Mihail Kogălniceanu, pe Răzvan Simion, adică Alexandru Ioan Cuza.

Cătălin Oprișan, redactorul-șef de la a1.ro, a continuat povestea de la Hotelul Concordia, unde s-a făcut a doua parte a Unirii, pentru că prima parte a Unirii s-a făcut în Moldova, unde l-am ales pe „Nea Sănducu”.

Marian Duță, turist în ținutul hobbiților din județul Sibiu deschis de soții Tănăsescu: ”Ne-am dorit să plecăm din Bucur... Istorie culinară de pe vremea lui Cuza. Cu ce preparate se delectau românii în acele vremuri....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x