Antena Căutare

Cum va fi vremea la început de septembrie. Ce anunță meteorologii pentru prima parte a toamnei

Toamna a început să își facă simțită prezența aproape în toată țara încă din ultimele zile de august. Prima parte a lunii septembrie aduce cu ea temperaturi scăzute, dar și vreme bună pentru mai multe zone.

frunze galbene de toamnă și picioare de femeie într-o băltoacă Galerie
Toamna a început să își facă simțită prezența aproape în toată țara încă din ultimele zile de august | Shutterstock

Florinela Georgescu, director executiv la Administratia. Nationala de Meteorologie, a vorbit în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani despre vremea care ne așteaptă în prima parte a lunii septembrie.

"Temperaturile de astăzi sunt exact cum trebuie să fie pentru sfârșitul lunii august. Adică între 22 și 28 de grade Celsius, dar nu va fi frumos în toată țara pentru că în regiunile vestice, nordice și centrale își vor face apariția ploile.", a dezvăluit directorul executiv al ANM.

Cum va fi vremea la începutul lui septembrie

Prima luna de tomană aduce cu ea ploaie, instabilitate atmosferică și temperaturi mai scăzute. Totodată, vom avea și vreme bună prin parea de sud a țării, unde șansele de precipitații sunt mult mai mici.

"Va fi un episod de ploaie care va ține până joi, așteptăm cantități mai importante de apă în zonele de munte, mai ales în Carpații Orientali și zona Carpaților Occidentali, dar nu vor mai fi atât de multe manifestări de instabilitate atmosferică. Deci încet începem să avem ploile acelea mai de toamnă. Vom avea parte și de vreme bună, dar pe partea de sud a țării.

Citește și: Cum va fi toamna, după o vară cu temperaturi care au întrecut recorduri. Directorul ANM, despre vremea din luna septembrie

Chiar dacă temperaturile vor scădea cam peste tot, mai ales joi vom simți vremea răcoroasă. Și pe litoral ne vom bucura de temperaturi mai ridicate decât în restul țării, iar șansele de ploaie sunt foarte mici până spre jumătatea săptămânii. Răcirea se va simți jo seară, vineri dimineață, când în zonele depresionale se vor înregistra temperaturi de până la 5 grade Celsius, iar în restul țării vom avea temperaturi ce se vor situa între 10 - 12 grade Celsius.", a mai spus Florinela Georgescu, la Neatza cu Răzvan și Dani.

De asemenea, primul weekend de toamnă la mare va fi unul în general frumos, însă soarele nu se va menține la fel de puternic.

Cum va fi vremea la începutul lui septembrie în București

Primele zile din septembrie vine în Capitală cu temperaturi normale pentru această perioadă a anului, dar și cu vreme în general frumoasă: "Este mai puțin probabil să plouă în Capitală în următoarele zile. Ceva condiții de ploaie vor exista miercuri seară, poate și în cursul zilei de joi, însă partea de sud a țării va avea parte de vreme bună "

Cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice

Meteorologii anunță ploi în special în Nord-Vestul țării în ultima zi de vară din anul 2021. Alba, Cluj, Sălaj, Arad, Hunedoara, Satu Mare, Bihor, Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș sunt județele vizate de avertizare meteorologilor.

ntervalul de valabilitate pentru avertizarea cod galben este: 31 august, ora 12:00 – 01 septembrie, ora 10:00.

„În intervalul menționat, în Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și local în Crișana vor fi averse și descărcări electrice. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat, în special la munte 40...45 l/mp”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Horoscopul zilei 31 august 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zo... Rețeta zilei la Super Neatza, 31 august 2021. Rețetă de pește cu fructe de mare și sos curry, preparată de chef Nicolai ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x