Ca de început de săptămână, chef Radu Darie a venit cu câteva idei de rețete culinare în care să folosim ingredientele rămase din weekend prin frigider și prin cămară. Una dintre rețetele preparate de Radu Darie în ediția din 18 iulie 2022 a îndrăgitului matinal Super Neatza, a fost un foietaj cu brânză de oaie, ardei copți și roșii aromatizate. Este un fel de tartă sărată ce poate fi servită ca gustare, sau ca o cină ușoară și delicioasă.
Citește și: Paste cu roșii cherry și brânză feta în ulei de măsline
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu așa tartă gustoasă, din ingrediente simple și foarte accesibile.
Citește și: Ardei copți la borcan, conservați pentru iarnă
Foietaj cu brânză de oaie, ardei copți și roșii aromatizate - Ingrediente
- 5-6 foi subțiri de plăcintă
- 2 ouă
- 400 gr brânză de oaie, sărată
- 500 gr roșii cherry
- 5-6 ardei capia
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- semințe de chimen
- câteva fire de pătrunjel verde
- frunze proaspete de busuioc
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- rondele de ridichi roșii pentru decor
Citește și: Roșii umplute cu brânză. 5 rețete pentru toate gusturile
Rețetă de foietaj cu brânză de oaie, ardei copți și roșii aromatizate - Mod de preparare
Primul pas în realizarea rețetei de tartă săratăp constă în pregătirea crustei din foile de plăcintă.
Foile de plăcintă se așază una peste alta, dar nu înainte de a se unge bine între ele cu ouă amestecate cu puțină sare. Apoi se adună marginile spre interior sub formă de plic. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se coace crusta din foi de plăcintă pentru aproximativ 15 minute, la 200 de grade Celsius.
Citește și: Ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere
Între timp, într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului se adaugă ulei de măsline, ceapa tocată în fâșii, cățeii de usturoi tocați rondele, semințe de chimen, frunze de busuioc și de pătrunjel. Se aromatizează bine uleiul cu aceste ingrediente, apoi se adaugă roșiile cherry și 2-3 ardei capia, tăiați în fâșii. Se presară sare și piper și se amestecă bine ingredientele.
Citește și: Halloumi, brânza din Cipru care a cucerit lumea întreagă
Restul ardeilor capia se pun într-o tavă și se coc la cuptor.
În interiorul crustei din foile de plăcintă se adaugă roșiile aromatizate și ardeii și se presară bucăți de brânză din loc în loc. La final, se adaugă ardeii copți și curățați, după ce se răcesc și rondele de ridichi roșii, pentru un plus de prospețime.
Este o tartă de vară absolut delicioasă ce merită preparată acum când piața abundă de legume proaspete.
Citește și: Ardei bulgărești conservați în oțet, pentru iarnă
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de foietaj cu brânză de oaie, ardei copți și roșii aromatizate, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 18 iulie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.
Citește și: Roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșii