În ediția din 16 iunie 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand a pregătit mai multe rețete delicioase printre care rețetele de tartă cu zucchini și vinete și tartă cu roșii cherry roșii.
Tarta cu zucchini și vinete este delicioasă servită cu o salată simplă de roșii cu usturoi sau cu ceapă
Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza
Pentru că este sezonul legumelor de vară, pline de savoare și culoare, chef Nicolai Tand i-a surprins pe matinalii de la Super Neatza, în ediția din 16 iunie 2022 a emisiunii, cu două rețete de tarte simple, dar extrem de gustoase și anume: tartă cu zucchini și vinete și tartă cu roșii cherry și anșoa.
Având ca bază un aluat simplu și legume trase ușor la tigaie cu ierburi aromatice, putem prepara delicioase gustări pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu ele. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi astfel de tarte delicioase, pentru una dintre mesele zilei.
Citește și: Vinete umplute cu carne. Combinația perfectă de arome inspirată de gastronomia orientală
Nu avem nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara delicioasele tarte și nici gradul de dificultate al preparării lor nu este complex.
Citește și: Totul despre vinete. Cum să le alegi și să le gătești
Citește și: Salată de vinete cu maioneză. Descoperă cea mai echilibrată rețetă
Citește și: Melitzanopita, plăcinta cu vinete a grecilor. Află rețeta
Modul de preparare al celor două tarte este ușor asemănător, iar tartele se pot coace în același timp la cuptor.
Citește și: Roșii cherry la borcan, în suc de roșii
Începem prin a pregăti ingredientele pentru umplutură, în timp ce aluatul foietaj se decongelează la temperatura camerei.
Citește și: Tartă cu mere de post. Un desert delicios
Spălăm zucchinii și vânăta, le tăiem rondele și presărăm sare peste ele. Le lăsăm să se deshidrateze, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie. Apoi, ungem două tigăi cu ulei de măsline, le îngingem pe plită sau pe flacăra aragazului. Adăugăm într-una rondele de dovlecei, iar în cealaltă rondele de vinete. Presărăm peste acestea sare și piper, ierburi de provence și cimbrișor. Le rumenim ușor pe ambele părți, apoi le scoatem pe prosoape de hârtie. În altă tigaie cu unt de data aceasta, călim ușor ceapa tocată. Adăugăm muștarul și mierea, amestecăm bine ceapa călită cu aceste ingrediente și lăsăm totul la răcit.
Într-o formă rotundă de 28-30 cm, diametrul așezăm hârtie de copt apoi aluatul foietaj. Înțepăm aluatul din loc în loc, la bază și adăugăm compoziția de ceapă peste el. Apoi așezăm rondelele de zucchini și de vânătă și aducem marginile aluatului în interiorul formei de copt. Mai presărăm ierburi aromatice și coacem tarta la 180 de grade Celsius, pentru 20-25 de minute.
Citește și: Paste cu vinete în sos de roșii. Rețetă delicioasă de post
Pentru această tartă tragem ușor la tigaie roșiile, în ulei de măsline. Le presărăm cu cimbrișor, ierburi de Provence, sare și piper. Apoi le lăsăm la temperat.
Citește și: Tartă cu sparanghel în șuncă afumată și brânzeturi cu roșii cherry
Procedăm în același mod cu aluatul așezat în forma de copt. Amestecăm brânza ricotta cu un ou și ierburile aromatice apoi o întindem peste aluat. Peste aceasta așezăm roșiile cherry trase la tigaie. Din loc în loc așezăm peștii anșoa și aducem marginile aluatului în interiorul tartei. Coacem tarta la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.
Savurăm tarta cu zucchini și vinete decorată cu o salată simplă de roșii, iar pe cea cu roșii cherry simplă, sau cu puțină brânză sărată.
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Nicolai Tand, despre modul de preparare al rețetelor de tartă cu zucchini și vinete și tartă cu roșii cherry și anșoa, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 16 iunie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.