Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Rețetă de friptură din mușchiuleț de porc cu cremă gorgonzola și pere în sos de vin, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o delicioasă rețetă de friptură din mușchiuleț de porc cu cremă gorgonzola și pere în sos de vin, pe care a denumit-o "Mușchiuleț zgribulit".

Friptură din mușchiuleț de porc cu cremă gorgonzola și pere în sos de vin, gătită de Vlăduț

Foarte interesantă și bine de salvat în carnețel, pentru mesele de sărători, această rețetă de friptură din mușchiuleț de porc cu cremă gorgonzola și pere în sos de vin, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani!

O rețetă perfectă cu o combinație de ingrediente pline de culoare și savoare, pe care nu ai cum să nu o adori!

Ingrediente pentru rețetă de friptură din mușchiuleț de porc cu cremă gorgonzola și pere în sos de vin:


  • Pentru friptură:
  • mușchiuleț de porc
  • sare
  • ulei
  • Pentru pere în sos de vin:
  • pere lunguiețe
  • 1 l vin roșu
  • 150 gr zahăr brun
  • 1 lingură reducție de oțet balsamic
  • scorțișoară, cuișoare și anason stelat
  • sfeclă roșie
  • sare
  • Pentru crema gorgonzola:
  • mascarpone
  • gorgonzola
  • migdale
  • rodie

Mod de preparare pentru rețetă de friptură din mușchiuleț de porc cu cremă gorgonzola și pere în sos de vin

Chiar dacă par multe ingrediente, rețeta se prepară destul de simplu și rapid și poate constitui baza unei mese festive, de sărbători.

Preparare friptură.

Mușchiulețul de porc se curăță bine de tendoane și grăsime pentru a-și păstra forma în timpul preparării termice. Se unge cu ulei, se presară cu sare și se așază într-o tavă termorezistentă. Se prepară la cuptor, la temperatură medie, pentru aproximativ o oră, timp în care se mai întoarce de pe o parte pe cealaltă.

Citește și: Rețetă pentru masa de Crăciun: Coroniță din coaste de porc cu ciuperci umplute la cuptor

Preparare pere în sos de vin.

Se pune vinul la fiert cu zahărul brun și condimentele și se adaugă în el felii de sfeclă curățată, pentru un plus de aromă, dar și pentru o culoare frumoasă.

Perele se curăță cu un curățător econom de legume, dar li se păstrează codițele. Se adaugă în vinul care fierbe și se lasă aproximativ 10 minute, atât cât să se întrepătrundă cu aromele din vin. Se scot perele în alt vas, iar vinul se fierbe în continuare până se obține o reducție consistentă. Se adaugă și oțetul balsamic și un praf de sare.

Citește și: Rețetă de friptură de gâscă cu dulceață de mere și sfeclă roșie

Preparare cremă gorgonzola.

Brânza gorgonzola se amestecă cu mascarponele în cantități egale, sau cum preferă fiecare gustul. Se adaugă și migdale ușor trase la tigaie și mărunțite.

Pentru servire, se taie mușchiulețul de porc în bucăți mai mici și pe fiecare bucată se va așeza câte o lingură dun crema gorgonzola, apoi se presară semințe de rodie, pentru o pată de culoare, dar și gust acrișor. Alături se vor servi perele cu reducția de vin.

În speranța că v-am atras atenția cu preparatul lui Vlăduț, nu ne rămâne decât să vă dorim spor la preparat rețeta de friptură din mușchiuleț de porc cu cremă gorgonzola și pere în sos de vin și poftă bună la savurat!

Video