Pentru că multe gospodine se feresc să includă în rețete carnea de gâscă, fie că nu știu cum s-o gătească, sau nu știu cu ce s-o asorteze, pentru un gust optim, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani le vine în ajutor cu sfaturi și idei utile despre prepararea fripturii de gâscă.
Ingrediente pentru rețeta de friptură de gâscă cu dulceață de mere și sfeclă roșie:
-
Pentru friptura de gâscă:
- pulpele și pieptul de la o gâscă
- sare și piper
- 1 pahar de apă
- 1/4 pahar de ulei
- 1 rădăcină mare de păstârnac
-
Pentru dulceața de mere cu sfeclă roșie:
- 5-6 mere
- 1-2 lingurițe de zahăr
- 1 sfecă roșie murată
- puțină apă
Mod de preparare pentru rețeta de friptură de gâscă cu dulceață de mere și sfeclă roșie
Preparare friptură de gâscă.
Carnea de gâscă porționată, se masează cu puțin ulei și se condimentează cu sare și piper.
Se așază într-o tavă de cuptor, se adaugă ulei și un pahar de apă, dar și o rădăcină mare de păstârnac. Păstârnacul va parfuma delicios carnea de gâscă în timpul tratamentului termic.
Tava se acoperă cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru aproximativ 2 ore, la temperatură medie.
Apoi, se mai lasă friptura descoperită încă 20-30 de minute, pentru a se rumeni.
Citește și: Pulpe de rață cu sos de mere și ceapă roșie - Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani
Preparare dulceață de mere cu sfeclă roșie.
Pentru a înnobila gustul fripturii de gâscă, sau de rață, avem nevoie de o dulceață pe măsură.
Merele se curăță de cotoare, se taie în cuburi mici și se pun la fiert cu puțin zahăr și puțină apă. Când sunt pătrunse și ușor caramelizate, se adaugă sfecla roșie murată, dată pe răzătoare. Se mai lasă să fiarbă împreună până se întrepătrund bine gusturile. Va ieși o dulceață delicioasă, cu gust dulce-acrișor.
Pentru mai multe detalii despre rețeta de friptură de gâscă cu dulceață de mere și sfeclă roșie, dar și sfaturi interesante de la Vlăduț, nu ezitați săaccesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: