În direct, dintr-un restaurant cu specific românesc, Marian Duță, reporter al matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, alături de chef Cristina Pavel, fostă concurentă la "Chefi la cuțite", ne oferă o serie de idei de rețete românești de post de post, bune de preparat acasă.
Sunt rețete simple, cu ingrediente la îndemână, pe care le putem pregăti și noi, după gustul fiecăruia.
Iată câteva exemple de astfel de rețete de post:
- Mâncare de mazăre cu morcovi și ceapă. O mâncare cu gust dulce, simplă și hrănitoare, dar și foarte sățioasă.
- Ciorbă de lobodă. Loboda de toamnă este plină de vitamine, iar dacă nu o găsim pe piață, o găsim în marile magazine congelată.
- Zacusca de vinete. Găsim vinete pe piață, găsim și ardei și ceapă, iar dacă nu ne-am învrednicit să o pregătim din timp, o putem prepara și acum, mai ales că este una dintre mâncărurile preferate de post, ce poate fi servită și la birou.
- Mâncare de praz cu măsline. Este una dintre mâncărurile cele mai îndrăgite, cu gust de copilărie. prazul se găsește din belșug pe piață, pentru că acum este vremea lui, măsline găsim peste tot, de asemeni roșii, sau bulion, pastă de roșii, sau suc de roșii, care stă la fiecare pe refturile din cămară.
- Mâncare de fasole verde cu ceapă și roșii.
- Mâncărurile de fasole boabe, care sunt atât de gustoase și hrănitoare și se pot prepara în diverse moduri, de la supe/ciorbe, la iahnie sau fasole frecată cu sos de ceapă caramelizată.
- Sarmalele de orez, dar și varza călită, acră sau proaspătă.
Iar pentru zilele cu dezlegare la pește putem prepara:
- Ciorbă sau borș de pește
- Plachie de pește
- Saramură de pește
- Pastă de pește și multe altele.
După cum vedeți, există o multitudine de idei de rețete românești de post de post, bune de preparat acasă, toate gustoase și sănătoase, cu ingrediente la îndemâna oricui.
Cum să ne construim un sistem imunitar sănătos prin activitățile zilnice... Rețetă de friptură din mușchi de vită cu sos de piper verde, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani...