Antena Căutare

Idei de salate sățioase pentu mese hrănitoare și pline de sănătate

De câte ori ne dorim să mâncăm mai sănătos, chiar și în materie de salate, este bine să cerem părerea specialiștilor care vin cu cele mai bune idei de salate sățioase pentu mrsr hrănitoare și pline de sănătate.

Salate sănătoase Galerie
Salate sățioase pentu mese hrănitoare și pline de sănătate

În direct dintr-un restaurant din București, Mădălina Vasile, reporter la Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Marius Șocarici, asociat restaurant ne vin în ajutor cu mai multe idei de salate sățioase pentu mese hrănitoare și pline de sănătate, pe care le putem consuma la restaurant, le putem comanda acasă, dar le putem prepara și în bucătăria noastră.

Care sunt cele mai frecvente salate pe care le preferă consumatorii?

Salata grecească este în topul preferințelor clienților. Salata grecească se prepară din roșii cu castraveți, ceapă roșie, sau galbenă, măsline, ouă fierte și brânză, dar și verdeață: pătrunjel, mentă, busuioc. Dressingul este simplu, doar din ulei de măsline cu zeamă de lămâie, ingrediente specifice bazinului mediteranean. Salata grecească este extrem de gustoasă, hrănitoare și foarte sățioasă, poate ține loc de orice masă.

Salata Caesar este o altă salată preferată, având ca ingrediente de bază salata verde și crutoanele de pâine, dar poate conține și piept de pui, creveți, sau pește, plus parmezan sau cașcaval, iar dressingul este cel clasic cu zeamă de lămâie și ulei de măsline. crutoanele de pâine se pot aromatiza cu diferite mirodenii pentru un plus de gust.

Citește și: Importanța fructelor și legumelor colorate pentru o sănătate de fier

Salata tabbouleh, este o salată foarte consistentă pe bază de quinoa cu roșii și castraveți, dar și cu mult pătrunjel verde. Este o salată sățioasă, foarte gustoasă și, mai ales, foarte sănătoasă, datorită pătrunjelului verde plin de vitamine. Se poate prepara și cu bulgur, sau couscous dacă nu este agreeată quinoa.

Salata orientală cu maioneză sau simplă, este o salată pe bază de cartofi fierți cu ouă fierte și măsline, la care putem adăuga și salată verde, măcar ca suport pentru un plus de prospețime.

Nici salatele clasice de legume cu mix de salate verzi nu sunt mai prejos și nici salatele de ardei copți, nu sunt abandonate, dimpotrivă fac parte din topul preferințelor consumatorilor. Salata de ardei copți se poate asezona cu diferite dressinguri de la cele clasice pe bază de oțet și ulei, la dressinguri de usturoi, de iaurt, etc.

Cât despre dressingurile pentru salate acestea sunt cele care le înnobilează gustul, însă trebuiesc preparate din ingrediente simple și sănătoase. cele mai frecvente dressinguri rămân cele clasice pe bază de zeamă de lămâie și ulei de măsline. Dacă optăm pentru dressingurile cu diverse maioneze, deja nu mai includem salatele la categoria celor sănătoase.

Citește și: Top 3 cele mai frecvente rețete de dressing pentru salate savuroase

Dar, există și salate mai speciale cu care ne putem răsfăța papilele, acele salate pe bază de avocado, sau salatele pe bază de somon cu ardei copți.

Despre aceste două salate aflați mai multe accesând materialul video de mai sus!

Platoul cu brânzeturi este alegerea perfectă pentru orice ocazie... Câteva reguli de bază pentru cei care își propun să slăbească în acest an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x