Antena Căutare

Idei de tarte sărate pentru masa de Crăciun

Odette Costea, antreprenor și creator de tarte, a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani câteva idei de tarte sărate pentru masa de Crăciun.

Idei de tarte sărate pentru masa de Crăciun
Tartă sărată pentru masa de Crăciun

Marian Duță, îndrăgitul reporter de la Neatza cu Răzvan și Dani, Alături de Odette Costea, antreprenor și creator de tarte din București, ne-au oferit idei de tarte sărate pentru masa de Crăciun, dar și câteva dintre secretele celor mai gustoase tarte sărate.

Tartele sunt preparate culinare din bucătăria franțuzească, asemănătoare cu plăcintele, diferit fiind aluatul, dar și asamblarea tartei. Aluatul de tartă este pe bază de unt gras, este fraged, fără a fi necesare ingrediente de creștere.

Dacă plăcinta este un preparat de patiserie realizat din foi de aluat, între care se pun diverse umpluturi de ingrediente, tartă este un preparat realizat dintr-o umplutură de ingrediente așezată peste un aluat fraged de patiserie deschis, neacoperit în totalitate cu aluat. Tarta se lasă deschisă la suprafață, sau se realizează diferite grilaje de aluat.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Rețetă de aluat clasic pentru tartă

Ca și plăcintele și tartele pot fi servite ca desert, având umplutură dulce, ca gustări sau chiar mese principale, având umpluturi sărate.

Ce idei de tarte sărate pentru masa de Crăciun, ne oferă Odette Costea?

Speciale pentru mesele de Crăciun când preparatul principal la masă este carnea de porc, sunt tartele cu carne tocată. O combinație deosebită constă în amestecul de carne tocată cu legume, iar deasupra o glazură de mere caramelizate. Este o tartă ce aduce aromele de sărbătoare pe platoul cu preparate sărate.

Citește și: Rețetă de tartă sărată cu roșii și amestec de brânzeturi cu ceapă

Foarte cunoscute și des preparate sunt rețetele de Quiche pe bază de smântână, ouă și bacon, care se consumă, în special la mic dejun.

O altă idee de tartă sărată este tarta cu somon fumee și piper roz, dar și Tartele cu brânzeturi și legume sunt la mare căutare. Ceea ce este plăcut, atât la plăcinte cât și la tarte, este faptul că umpluturile sunt versatile și le poate pregăti fiecare după preferințe.

Pentru a afla mai multe idei de tarte sărate pentru masa de Crăciun și secretele celor mai gustoase tarte sărate, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.

Prognoza meteo 11 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prăjitura Esterhazy. Rețetă de prăjitură festivă, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Citește și
x