Tarta cu roșii și amestec de brânzeturi cu ceapă se poate servi la mic dejun, ca gustare printre mese, sau la cină, alături de un pahar cu iaurt bun.
Ingrediente pentru Rețetă de tartă sărată cu roșii și amestec de brânzeturi cu ceapă:
- Pentru aluat:
- 500 g făină
- 100 g unt gras
- 1 ou
- 150 g iaurt
- 1 lingură oțet
- 1 plic praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu
- Pentru umplutură:
- 1 ceapă roșie, mare
- 500 g brânză de vaci, proaspătă
- 250 g brânză sărată
- 150 gr cașcaval afumat
- 3 ouă
- 50 g unt
- 250 gr roșii
- sare
- frunze de busuioc
- oregano uscat
- puțin ulei de măsline
Mod de preparare pentru Rețetă de tartă sărată cu roșii și amestec de brânzeturi cu ceapă
Pentru aluat fraged de tartă, amestecăm într-un vas, făina cu praful de copt și sarea, apoi facem o adâncitură la mijloc, unde se punem untul bucățele, oul și iaurtul în care stingem bicarbonatul.
Frământăm rapid un aluat ferm, pe care îl dăm la rece pentru aproximativ 30 de minute, acoperit cu o folie alimentară.
Cu acest aluat tapetăm interiorul unei forme de tartă de 25 cm.
Citește și: Rețeta de Tartă curcubeu cu brânzeturi și legume multicolore
Pentru umplutura de brânzturi cu ceapă, tocăm ceapa solzișori și ocălim ușor în untul topit. O lasăm să se tempereze și o amestecăm cu brânzeturile amestecate cu frunze de busuioc rupte și oregano uscat. Adăugăm și două-trei ouă.
Compoziția de brânzeturi cu ceapă o întindem peste aluatul din forma de tartă, iar deasupra așezăm din loc în loc, roșiile feliate.
Citește și: Rețetă de Tartă cu brânzeturi și ceapă roșie
Presărăm oregano uscat, stropim roșiile cu puțin ulei de măsline și coacem tarta pentru 20-25 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.
O lăsăm să se răcească bine înainte de a o porționa și servi.
Spor și poftă bună!
Clafoutis cu cireșe. Desertul vedetă al verii din bucătăria franțuzească... Rețeta de Ciorbă de legume acrită cu corcodușe. Ciorbă de vară, gustoasă și răcoroasă...