Antena Căutare

Istorie culinară de pe vremea lui Cuza. Cu ce preparate se delectau românii în acele vremuri.

Mădălina Vasile, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, dintr-un restaurant din București, ne prezintă cum arată meniul româniilor pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza.

Istorie culinară de pe vremea lui Cuza

Familiile bune de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza aveau bucătari, iar burghezii aduceau ingredientele din străinătate. În Transilvania erau aduse din Viena, iar în București, din Londra, Paris sau Istambul.

Doi bucătari renumiți din București au pregătit pentru ziua micii uniri câteva preparate pe care le pregăteau românii și pe vremea lui Cuza.

Este vorba de:

  • Pastramă de oaie, oe rețetă de restaurant de peste 125 de ani;
  • Sarmale cu mămăliguță;
  • Ciolan cu fasole și murături asortate;
  • Mititei;
  • Tochitură ca-n Moldova;
  • Ciorbă de burtă;
  • Borș din pipote de rață;
  • Papanași la desert.
Articolul continuă după reclamă

Toate aceste rețete sunt cu tradiție de peste 100 de ani.

Mămăliga era unul dintre alimentele de bază, ca și acum, deci tradiția se păstrează și în zilele noastre.

Răzvan Simion și Cătălin Oprișan s-au transformat în Alexandru Ioan Cuza și Mihail Kogălniceanu și au explicat cum s-a f... Aici a locuit Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite! Cum arată fosta reședință a domnitorului! Roc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x