Antena Căutare

Aici a locuit Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite! Cum arată fosta reședință a domnitorului! Rochia splendidă pe care a purtat-o soția lui - VIDEO

Muzeul Unirii din Iași, care a fost reședința domnească a primului domnitor al Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza, a fost prezentat, vineri, de Adina Lăcătușu, reporter al matinalului „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Între anii 1859 și 1862, Muzeul Unirii a fost reședința domnească a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Edificiul de pe Strada Lăpușneanu a rămas în memoria colectivă sub numele de „Palatul lui Cuza”.

În muzeu se află expusă și o rochie spectaculoasă pe care a purtat-o Elena Cuza. „Se spune că o asemenea rochie de bal avea în jur de 30 de metri de material. Era dificil să fie astfel îmbrăcată. Le era foarte greu bărbaților să se apropie de asemenea doamne”, a povestit muzeograful Brândușa Munteanu.

Din muzeu nu lipsește, desigur, o masă pentru jocuri de cărți, fiind cunoscut faptul că Alexandru Ian Cuza a fost un cartofor înrăit.

Muzeul Unirii a fost restaurat și reamenajat recent și cuprinde colecții importante privind Unirea Principatelor Române.

Istorie culinară de pe vremea lui Cuza. Cu ce preparate se delectau românii în acele vremuri.... „Te-am tradus cu piesa asta”, cea mai haioasă provocare, la „Neatza cu Răzvan și Dani”! Cum s-au descurcat Provincialii ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x