Neatza cu Razvan si Dani

LUNI-VINERI | ora 08.00

Locul în care voievodul Menumorut făcea istorie e astăzi un amărât de teren de fotbal!

 

Cetatea de scaun a voievodului Menumorut, cea mai mare fortificație de pământ ridicată pe actualul teritoriu al vestului României, a devenit...teren de fotbal! 

 După ani de zile în care niciun indicator nu a arătat situl arheologic, localnicii obosesc, săptămânal, o minge, pe vestigiile dacice și, din când în când, organizează și ”Zilele Comunei”.

Potrivit dovezilor arheologice, cetatea Biharia (Castrum Byhor, în prezent, ruinat), situată la 14 km nord de Oradea, lângă satul omonim, a fost fondată în urmă cu aproximativ 7.000 de ani, fiind, ulterior, dezvoltată de populațiile dacice. Întinsă pe 4,7 hectare, cetatea a ajuns la dimensiunile maxime în secolul al IX-lea, în timp ce prin aceste locuri viețuia Menumorut, unul dintre primii voievozi cunoscuți în istoriografia românească. 

Astăzi, aici vin localnicii să joace fotbal, pe același pământ în care acum ceva timp stătea Menomorut!

Urmărește clipul video de mai sus din emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani” ca să afli mai multe detalii despre acest subiect de-a dreptul incredibil!

 

 

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum! facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI