Antena Căutare

Locul în care voievodul Menumorut făcea istorie e astăzi un amărât de teren de fotbal!

Cetatea de scaun a voievodului Menumorut, cea mai mare fortificație de pământ ridicată pe actualul teritoriu al vestului României, a devenit...teren de fotbal! 

Cetatea de scaun a voievodului Menumorut, cea mai mare fortificație de pământ ridicată pe actualul teritoriu al vestului României, a devenit...teren de fotbal!

După ani de zile în care niciun indicator nu a arătat situl arheologic, localnicii obosesc, săptămânal, o minge, pe vestigiile dacice și, din când în când, organizează și ”Zilele Comunei”.

Potrivit dovezilor arheologice, cetatea Biharia (Castrum Byhor, în prezent, ruinat), situată la 14 km nord de Oradea, lângă satul omonim, a fost fondată în urmă cu aproximativ 7.000 de ani, fiind, ulterior, dezvoltată de populațiile dacice. Întinsă pe 4,7 hectare, cetatea a ajuns la dimensiunile maxime în secolul al IX-lea, în timp ce prin aceste locuri viețuia Menumorut, unul dintre primii voievozi cunoscuți în istoriografia românească.

Astăzi, aici vin localnicii să joace fotbal, pe același pământ în care acum ceva timp stătea Menomorut!

Urmărește clipul video de mai sus din emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani” ca să afli mai multe detalii despre acest subiect de-a dreptul incredibil!

A înnebunit ursul! Ce face animalul atunci când întâlnește un copil (VIDEO)... Două zeițe de la Miss au venit la „Neatza”! „Noi suntem varianta feminină de Răzvan și Dani”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x