Mâncare de pui cu multe legume de vară, rețeta lui Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un spectaculos preparat care conține aripioare de pui, pulpe de pui, ardei gras, dar și alte ingrediente delicioase, denumit ”Pui cu parfum de vară".

Mâncare de pui cu multe legume de vară și sos de roșii

Rețeta lui Vlăduț

Pentru că piața abundă de legume proaspete de vară, Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani a adunat toată savoarea acestora într-o rețetă de excepție, o rețetă de mâncare de pui cu multe legume de vară, servită cu urdă și mărar verde.

O nebunie de gusturi și culori într-un delicios preparat, perfect pentru o masă principală, consistentă și hrănitoare.

Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi așa mâncare delicioasă cu care îi veți impresiona, cu siguranță, pe cei dragi.

Rețetă de mâncare de pui cu multe legume de vară - Ingrediente

  • 1 kg aripioare și pulpe inferioare de pui
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 kg roșii românești, bine coapte
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură de usturoi nou
  • 1 legătură de ceapă roșie, nouă
  • 350 gr cartofi noi
  • 1 sfeclă roșie, nouă
  • 300 gr mazăre
  • urdă
  • ulei de floarea soarelui
  • sare și piper
  • 1 legătură de mărar verde

Rețetă de mâncare de pui cu multe legume de vară - Mod de preparare

Aripioarele și pulpele de pui se condimentează cu sare și piper și se rumenesc în ulei încins, pe toate părțile.

Între timp, se curăță legumele, mai puțin sfecla roșie și se toacă în cuburi mai mari.

Când sunt preparate pe jumătate aripioarele și pulpele de pui, se adaugă, pe rând, în funcție de timpii de preparare, legumele. Se adaugă mai întâi ceapa și usturoiul, apoi cartofii și mazărea. Se amestecă bine legumele cu carnea de pui, completând constant cu apă fierbinte, cât să fie bine acoperite.

Citește și: Rețetă de aripioare cu garnitură de cartofi noi și sos de iaurt, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Separat se pregătește sosul de roșii. Se opăresc roșiile în apă cu sare, se curăță și se toacă cuburi. Se pun la fiert în puțin ulei de măsline și se adaugă 1-2 căței de usturoi striviți, sare și piper. Se lasă sosul de roșii să scadă la jumătate, apoi se adaugă peste carnea de pui și legumele din celălalt vas.

Se mai fierbe delicioasa mâncare de pui cu multe legume de vară pentru 10-12 minute.

Sfecla roșie se coace la cuptor, sau se fierbe, după preferințe. Se curăță și se feliază. Se servește alături de măncarea de pui cu legume presărată cu mărar verde și 2-3 felii de urdă.

Citește și: Rețetă de aripioare picante cu garnitură de cartofi și mere și sos delicios, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

O combinație de ingrediente perfectă pentru o masă consistentă dintr-o zi de vară.

Urmăriți videoclipul de mai sus pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț!

Ultimele știri