Rețetă de aripioare cu garnitură de cartofi noi și sos de iaurt, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit în cadrul matinalului o delicioasă rețetă de aripioare cu garnitură de cartofi noi și sos de iaurt.

Aripioare crocante cu cartofi noi și roșii la tigaie, servite cu sos de maioneză și iaurt

Rețeta lui Vlăduț

Din ingrediente puține și foarte accesibile, Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani a pregătit o rețetă de aripioare cu garnitură de cartofi noi și sos de iaurt, perfectă pentru masa de prânz.

Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare, pentru a-i delecta și voi pe cei dragi cu un astfel de preparat simplu și foarte gustos.

Rețetă de aripioare cu garnitură de cartofi noi și sos de iaurt - Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui
  • 3 linguri Maggi bază pentru mâncăruri cu pui
  • 1 litru de apă
  • sare și piper
  • 100 gr unt
  • 1-2 linguri de ulei

Pentru garnitură:

  • 750 gr cartofi noi
  • 750 gr roșii românești
  • 1 legătură de ceapă verde, cu bulbi
  • 1 legătură de usturoi verde cu bulbi

Pentru sos:

  • 200 gr iaurt
  • 200 gr maioneză
  • zeamă de lămâie
  • frunze de ceapă verde
  • frunze de usturoi verde
  • frunze de mentă

Rețetă de aripioare cu garnitură de cartofi noi și sos de iaurt - Mod de preparare

Mai întâi se pregătesc aripioarele de pui. Se pun 3 linguri din produsul Maggi, bază pentru mâncăruri de pui într-un litru de apă și se face o supă în care se fierb aripioarele de pui pentru 10-15 minute. Apoi se scurg, se mai asezonează cu sare și piper, se ung cu ulei și se dau la cuptor, la 200 de grade Celsius, până se rumenesc frumos la suprafață și rămân suculente în interior.

Între timp, se prepară și garnitura de cartofi noi

Mai întâi se spală bine cartofii noi și se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă doar până încep să se pătrundă ușor, apoi se scurg.

Se curăță ceapa verde și usturoiul verde și li se taie bulbii. Se pune unt la topit într-o tigaie cu puțin ulei, pentru a nu se arde. Se adaugă bulbii de ceapă și usturoi și se prepară pentru maxim un minut asezonați cu sare și piper. Se scot, iar în locul lor se adaugă cartofii ușor fierți și scurși. Se rumenesc ușor cartofii, presărați cu sare și piuper, apoi se transferă în alt vas, sau pe un platou, alături de bulbii de ceapă și usturoi. În locul cartofilor se adaugă roșiile. Se sotează roșiile în unt pentru câteva secunde, cu mare atenție să nu se crape coaja. Se asezonează cu sare și piper și se scot pe platou, alături de celelalte ingrediente.

Citește și: Rețetă de aripioare picante cu garnitură de cartofi și mere și sos delicios

Cum se prepară sosul de iaurt cu maioneză

Se spală și se toacă în rondele mici, frunzele de ceapă verde și cele de usturoi verde. Se toacă mărunt și frunzele de mentă. Maioneza se amestecă cu iaurtul, apoi cu verdețurile tocate. Se adaugă, după gust, sare, piper și suc de lămâie.

Citește și: Rețetă de salată caldă cu legume coapte la cuptor și sos de iaurt cu brânză

Când toate aceste preparate sunt gata, ne putem așeza la masă.

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus!

iar dacă îndrăgiți preparatele simple și rapide cu carne de pui, vă recomandă o rețetă de fajitas de pui, din bucătăria mexicană.

Ultimele știri